2022 TOKİ ucuz konut kura sonuçları ne zaman açıklanacak? TOKİ İlk Evim kura tarihleri belli oldu mu?

TOKİ’nin 81 ilde gerçekleştireceği konutların kura çekimi vatandaşların gündeminden bir an olsun düşmüyor. İstanbul, İzmir, Ankara kura çekilişi dahil 81 il için sosyal konut başvuru sonuçları yoğun bir şekilde devam ediyor. Peki 2022 TOKİ ucuz konut kura sonuçları ne zaman açıklanacak? TOKİ İlk Evim kura tarihleri belli oldu mu? İşte soruların cevapları...

22.10.2022-13:24 - (Son Güncelleme: 22.10.2022-13:24)

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) konut kura çekimi sonuçları gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olan TOKİ ucuz konut projesine başvurular devam ederken, başvuru yapan ve sonuçlarla beraber ev sahibi olmayı hayal eden vatandaşlar, TOKİ konut başvuru sonuçlarının tarihlerini merak ediyor. Peki 2022 TOKİ ucuz konut kura sonuçları ne zaman açıklanacak? TOKİ İlk Evim kura tarihleri belli oldu mu?

2022 TOKİ ucuz konut kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

TOKİ kura çekimi ile ilgili açıklama Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut tarafından yapıldı. TOKİ sosyal konut projesi ile ilgili soruları yanıtlayan Bulut, kura çekiminin 31 Ekim'den sonraki ilk haftada başlayacağını duyurdu. TOKİ kura sonuçları, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut'un açıklamasına göre 31 Ekim'den sonraki ilk hafta başlayacak.

2022 TOKİ kura sonuçları

TOKİ konut ödemeleri ne zaman başlayacak?

TOKİ ödemelerinin ne zaman başlayacağı da dev projeye başvuruda bulunan kişiler tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. İlk etapta 250 bin konut olarak planlanan TOKİ sosyal Konut Projesi'nde yüzde 40 indirimli satışa sunulacak evlerin fiyatları metrekareye ve bulunduğu şehre göre değişkenlik gösteriyor. TOKİ sosyal konut projesinde hak sahipleri vade sayılarını kendi ödeme güçlerine göre en fazla 240 ay olmak üzere düzenleyebilecek.

TOKİ İlk Evim kura tarihleri belli oldu mu?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan açıklamada İlk Evim kura tarihleriyle ilgili şu ifadeler yer aldı: 

‘’250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için; T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve T. Halk Bankası A.Ş.'nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri ve E-Devlet aracılığı ile yapılacak başvurular 14.09.2022 – 31.10.2022 tarihleri arasında kabul edilecektir. E-Devlet Başvuruları 28.10.2022 tarihinde sona erecektir.’’

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal