Bakan Koca’dan sağlık çalışanlarına bir müjde daha: Sözleşmeli doktorların şartları iyileştirilecek! Kadrolar arttırılacak

Dün sosyal medya hesabından ‘’Beyaz Reform’’ etiketiyle bir paylaşım yaparak sağlık çalışanlarına müjdeyi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan bir müjde de sözleşmeli doktorlara geldi. Bakan Koca, yaptığı açıklamada sözleşmeli doktorların özlük haklarının iyileştirileceğini kaydetti. Konunun detayları haberimizde...

15.08.2022-09:53 - (Son Güncelleme: 15.08.2022-12:05)

Sağlık çalışanlarının uzun süredir yaptığı çağrılara sonunda yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘’Beyaz Reform’’ etiketi adı altında bir paylaşım daha yaptı. Yaptığı paylaşımda sözleşmeli olarak çalışan doktorlara müjde veren Bakan Koca, sözleşmeli doktorların kadrolarının genişletileceğini ve özlük haklarının da iyileştirileceğini ifade etti.

Sözleşmeli doktorların şartları iyileştirilecek

Sözleşmeli doktorlar konusunda önemli açıklamalar yapan Bakan Koca, ‘’Önümüzdeki günlerde, ilçelerimizden başlayarak, sözleşmeli kadro yaygınlaştırılacak. Yeni uygulamada sözleşmeli doktorlar daha yüksek özlük haklarına sahip olacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca sözleşmeli doktor

Ödül ve teşvik esaslı bir modele geçildi

Sağlık çalışanlarının performans sisteminin uzun bir süredir yetersiz kaldığını vurgulayan Bakan Koca, ‘’Bir süredir bitkisel hayatta olan performans sisteminin fişi çekildi" kullandı ve "Resmi Gazete'de yayımlanan Ek Ödeme Yönetmeliği ile sağlık çalışanları için bir reform gerçekleştirildi. Biz buna 'beyaz reform' diyoruz. Yönetmeliğin teknik anlatımı sebebiyle anlaşılmayan noktalar var. Sırasıyla anlatacağız. Bazı konuları 15 Ağustos'a bırakıyoruz." dedi.

Sağlık Bakanı Koca daha önce "Performansa göre Ek Ödeme Yönetmeliği’’nin yürürlükten kaldırıldığını söylemiş ve ödül ve teşvike dayalı yeni bir model ile yollarına devam ettiklerini belirtmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal