Bakan Koca'dan önemli açıklama: Yıl sonuna kadar geçerli!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs döneminde verilen süreli/süresiz tüm sağlık raporlarının yıl sonuna kadar geçerli olduğunu açıkladı.

01.04.2022-17:05 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-17:08) Bakan Koca'dan önemli açıklama: Yıl sonuna kadar geçerli!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 döneminde verilen süreli/süresiz tüm sağlık raporlarının yıl sonuna kadar geçerli olduğunu bildirdi.

Yıl sonuna kadar geçerlidir

Pandeminin başından beri her gün vaka tabloları ve aşı tablolarını paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün önemli bir raporu açıkladı. Sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımında Sağlık Bakanı Koca, 'Pandemi döneminde ilaç ve tıbbi malzemeye erişimde sıkıntı yaşanmaması amacıyla çeşitli tedbirler almıştık. Bu dönemde hastanelerimize ek yük ve yoğunluk getirmemesi açısından, süreli/süresiz, tüm sağlık raporları yıl sonuna kadar geçerlidir. Gerekli resmi yazışmalar yapılmıştır' açıklamalarında bulundu. 

Bakan Koca'nın açıklamalarına göre, geçerlilik süresi 1 Ocak 2020 tarihinde sonra sona ermiş süreli sağlık raporu bulunan ve yeniden rapor düzenlenmemiş kişilerin raporlarının 31 Aralık 2022 tarihine kadar geçerli kabul edilmeye devam edileceğini duyurdu.


Olağan şekilde sürdürülecek

İlk rapor, rapor yenileme ve yasal süresi içinde yapılan rapor itiraz başvurularının karşılanacağını ifade eden Bakan Koca, maluliyet tespiti, vergi indirimi nedenleri ile kurumların sevki ile talep edilen kontrol muayenesi ve maluliyet rapor işlemlerinin olağan şekilde sürdürüleceğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal