Bakan Koca'dan Korkutan Mutantlı Hasta Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'deki mutasyonlu virüse dair açıklamada bulundu. Koca, 'Türkiye'deki mutantlı hasta oranı yüzde 75' ulaştı' dedi.

30.03.2021-16:45 - (Son Güncelleme: 30.03.2021-16:57) Bakan Koca'dan Korkutan Mutantlı Hasta Açıklaması

Sağlık Bakan Fahrettin Koca, korkutan mutantlı hasta oranını paylaştı. Koca, 'Mutasyonla ilgili her geçen gün artıyor ve ağırlıklı şu an mutasyonun Türkiye’deki oranı yüzde 75 ulaştı' dedi.  Bakan Koca, Türkiye'de hakim virüsün İngiltere varyantını olduğunu da açıkladı.

Dünya, koronavirüsle bir yıldan uzun bir süredir mücadele ediyor. Mutasyon geçiren virüs haberleri ise, ayrı bir korku ortamı yarattı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mutasyon geçiren virüs ve hasta oranına dair açıklamada bulundu. Koca, 'Mutasyonla ilgili her geçen gün artıyor ve ağırlıklı şu an mutasyonun Türkiye’deki oranı yüzde 75 ulaştı. Bunun yüzde 50 ila 95 arası değiştiğini görülüyor.

Bunun dışında da ülkemizde ağırlıklı olarak İngiliz mutantı söz konusu. Var olan virüsün yerine İngiliz mutantı geçti. Bu varyantın en önemli özelliği bulaştırıcılığının çok yüksek olması' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal