Bakan Koca Kovid-19 Aşısı Olduktan Sonra Kitlesel Aşılama Müjdesini Verdi!

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede beklenen gün sonunda geldi! Aşı için ‘Acil kullanım onayı’nın verilmesi üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kitlesel aşılamanın bugün itibariyle başlayacağını söyledi. Peki, kimler koronavirüs aşısı olacak? Aşı randevusu nasıl alınacak? İşte cevabı…

14.01.2021-09:57 - (Son Güncelleme: 14.01.2021-09:36) Bakan Koca Kovid-19 Aşısı Olduktan Sonra Kitlesel Aşılama Müjdesini Verdi!

Çin’den gelen CoronaVac aşısı için, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu analizlerinin tamamlanmasıyla dün ‘Acil kullanımıonayı’nı verdi.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA AŞI OLDU

Onayın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri Ankara Şehir Hastanesi'ne gelerek canlı yayında Kovid-19 aşısını oldu.

Aşının uygulamasından sonra Bakan Koca, yaptığı açıklamasında ‘Herkesin mutlaka aşı olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Eski hayatımıza dönmek için aşıyı mutlaka yaptırmamız gerekiyor. Daha önce tünelin ucunda ışık göründü demiştim. Bugün öyle bir gün. Önümüzdeki günlerin aydınlık olacağına inanıyorum’ dedi.

AŞILAMA BUGÜN BAŞLIYOR

Bakan Koca konuşmasının devamında, aşı uygulamalarına bugün tüm Türkiye'de sağlık çalışanlarında başlanacağını söyledi.

KİMLER AŞI OLACAK? AŞILAMADA SIRA NASIL OLACAK?

Sağlık Bakanı Koca, şu ana kadar 3 milyon doz aşı tedarik edildiğini, ancak bu sayının kademeli olarak 50 milyona çıkacağını da söyledi. Uzmanlar, Türkiye'nin her gün 1.5 milyon civarında aşı yapılabilme kapasitesinin bulunduğunu belirtirken, aşının nasıl bir sıra ile yapılacağını da netleştirdi.

Aşılama takvimi 4 kademeli olarak hazırlandı. İlk kademede sağlıkçılarının aşı olması planlanırken, sağlıkçılardan sonra ikinci kademede 65 yaş üstü ve kronik hastalar yer alıyor. Üçüncü kademede riskli ortamda çalışan kişilerin (polis, adliye ve yargı personeli, öğretmenler, gıda ve lojistik personel, kamu hizmetlerinde görev alanlar) aşılanması gündemde.

Son olarak da takvime göre; 50 ile 64 yaş arası kronik hastalığı olan kişiler ve 50-64 yaş arası diğer kişilere aşı uygulanacak. Tüm bu işlemlerin sorunsuz bir şekilde hallolmasıyla da giderek 50 yaş altı kronik hastalığı olanlar, 18-49 yaş arası genç yetişkinler aşılanacak.

Aşı uygulamaları ağırlıklı olarak aile sağlığı merkezlerinde yapılacak.

AŞI SIRASI NASIL ÖĞRENİLECEK?

Vatandaşlar Kovid-19 aşısı olup olmayacaklarını e-Nabız sistemi üzerinden veya 2023'e 'Aşıla' yazıp SMS göndererek öğrenebilecek.

AŞI RANDEVU SİSTEMİ DEVREDE

Bunun yanı sıra Kovid-19 aşı randevuları da verilmeye başlandı. Kovid-19 aşısı için Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden (mhrs.gov.tr) ya da ALO 182'den randevu alınabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal