Bakan Koca İstanbullu Vatandaşı Uyardı

Gazeteci Ahmet Hakan'a değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul için uyarıda bulundu. Koca, sosyal izolasyon kapsamında, "İlla devletin yasak mı getirmesi gerekiyor?" dedi.

26.03.2020-11:03 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-11:26) Bakan Koca İstanbullu Vatandaşı Uyardı

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemize de sıçradı ve bu tarihten sonra alınan önlemler üst düzeye çıkartıldı. Tedbirler kapsamında vatandaşların bir arada durmasının önüne geçmek için birçok iş yeri kapatıldı ve insanlara 'Evde kal' çağrısı yapıldı. Bu çağrı Anadolu şehirlerinde dikkate alınırken, bazı illerde ciddiye alınmadı. Özellikle İstanbullu vatandaşlar hafta sonu havanın güzel olmasını değerlendirdi ve sahil şeridine akın etti.

"GENÇLER TAŞIYICI OLABİLİYOR"

Konuyla ilgili olarak Hürriyet Gazetesi yazarlarından Ahmet Hakan'a konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Evdeki bireylerin birbiriyle teması kesmesi gerekiyor. İlişkinin minimize edilmesi şart. Kullanılan malzemenin paylaşılmaması gerekiyor, üç-beş adımlık mesafede kalmaları gerekiyor. Yaşlıların daha fazla etkilendiğini biliyoruz ama gençler ve orta yaşlılarda etkisi yok anlamına gelmez bu. Gençler taşıyıcı olabiliyor." dedi.

"DAHA SERT VE KESKİN ÇAĞRILAR YAPACAĞIZ"

Hakan'ın yönelttiği, "Sokağa çıkma yasağı bir çözüm olamaz mı?" şeklindeki sorusuna cevap veren Koca, "Anadolu'da büyük ölçüde sağlanıyor ama İstanbul'u tutamıyoruz. İstanbul'u görüyorsunuz. Herkesin evinde izole olması gerekiyor. Bunun sağlanması lazım. Bunun ciddiye alınması gerekir. En sert tedbir yasaklama olabilir. Ama ille de devletin böyle bir yasak getirmesi mi gerekir? Hepimiz bu izolasyonu sağlayabiliriz. Bunun sağlanması için çağrılarımız devam edecek. Daha sert ve keskin çağrılar yapacağız. İki-üç hafta evimize kapanarak bu dönemi geçirebiliriz." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal