Bakan Koca Coronavirüs Önlemlerini Açıkladı

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan ve dünyanın farklı yerlerinde de görülen coronavirüs salgını, Türkiye'nin sınır komşularında da görüldü. Henüz ülkemizde salgın görülmezken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aldıkları önlemleri açıkladı.

02.03.2020-11:18 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-11:06) Bakan Koca Coronavirüs Önlemlerini Açıkladı

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünya üzerinde tedirginlik yaratmaya devam ediyor. Süreci en iyi yöneten ülkelerden biri olan Türkiye'de henüz salgın görülmezken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. 

Koca yaptığı açıklamada, özellikle İran, Irak ve Gürcistan'a yönelik aldıkları önlemleri aktardı. İran ile sınırların 23 Şubat'ta karşılıklı olarak kapatıldığına değinen bakan, "Irak ile karayolu geçişlerimiz ise karşılıklı olarak kapatılmıştır. Uygulama, mevcut koşullara bağlı ve geçicidir. İran, Irak ve Gürcistan ile olan 8 sınır kapımızda ise sahra hastanelerimiz kurularak üst düzey önlemler alınmaktadır. Ambulanslarımız ve ekiplerimiz, UMKE araçlarımız, lojistik araçlarımız sınır bölgelerinde görev başındalar. Yeni coronavirüs hastalığına karşı ülkemizi titizlikle korumak için gerekli her tedbiri almaya devam ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal