Bakan Koca Açıkladı! Yeni Meslek Grupları Aşılamaya Dahil Edildi

Koronavirüsle mücadele devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından kovid-19 aşılamasına dahil olan yen meslek gruplarını duyurdu.

09.06.2021-11:32 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-11:32) Bakan Koca Açıkladı! Yeni Meslek Grupları Aşılamaya Dahil Edildi

Salgınla mücadelede en etkili yöntem olan koronavirüs aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Aşılama gruplarına her geçen gün yeni bir meslek grubu da dahil oluyor. Sağlık Bakanı Koca, en son yaptığı twitter paylaşımında, aşılamaya dair olan yeni meslek gruplarını açıkladı.

Fahrettin Koca, Twitter'dan yaptığı paylaşımda müzisyenlerin, film ve dizi prodüksiyon ekiplerinin yarından itibaren aşı olmaya başlayacağını belirtti. Sağlık Bakanı Koca, yaptığı açıklamada her gün yeni bir meslek grubunun aşılamaya dahil edileceğini belirtti. Yapılan açıklamaya göre yarından itibaren üniversite öğretim üyeleri ve üniversite personeli ve müzisyenlere aşılama yapılacak. Ayrıca eğitim başlamadan önce üniversite öğrencilerinin de aşılanacağı yapılan açıklamada yer aldı.

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Twitter paylaşımı şu şekilde:


‘Aşı programımızda bir grubun daha aşılanmasına başlıyoruz. Müzisyen, film ve dizi prodüksiyon ekipleri yarından itibaren aşı olmaya başlayabilecekler. Her geçen gün yeni meslek ve yaş grupları eklenerek ülkemizi en kısa sürede salgın gündeminden çıkaracağız. Bu güce güvenin.’

AŞILAMAYA ÖĞRETİM ÜYELERİ VE ÜNİVERSİTE ÇALIŞANLARIDA EKLENDİ

Bakan Koca, bir sonraki paylaşımında ise yeni bir meslek grubunun da aşılamaya dahil edildiğini belirterek, şunları söyledi:


‘Bir meslek grubu daha aşı programında yerini alıyor. Üniversitelerimizin Eylül'de yüz yüze eğitime başlayabilmesi için öğretim üyelerimizin ve üniversite personellerinin aşılanmasına da yarın başlıyoruz. Bu güce güvenin.’

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİDE AŞILANACAK

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde eğitmenlik yapan Cem Say, Fahrettin Koca'nın öğretim üyeleri ve çalışanların koronavirüs aşısı olacağına ilişkin paylaşımına yönelik olarak ‘Öğrenciler de aşılanınca yüz yüze eğitime başlarız tabii. Üniversite nüfusunun ezici çoğunluğu onlar.’ dedi. Bakan Koca ise bu mesaja cevap olarak, ‘Cem Bey, merak etmeyin 13 Eylülden önce üniversite öğrencilerimiz de aşılarını olacak. Artık salgın ülkemizin gündeminden çıkacak. Siz de destek olun.’ Dedi.

Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, ‘Önümüzdeki 3 veya 4 ay içinde yani yaz dönemi dahil olmak üzere 18 yaş ve üstü bütün vatandaşlarımızı aşılama noktasında bir gayret ve çaba içindeyiz. Özellikle haziran ayı sonu itibarı ile 40 yaş üstü vatandaşımızı aşılamak istiyoruz, bunda kararlıyız. Ayrıca yaz dönemi boyunca 18 yaş üstü vatandaşlarımızı, gençlerimizi de aşılamayı planlıyoruz’ şeklinde konuşmuştu.

Türkiye'nin hızla devam eden aşılama sürecinde programa daha önce sağlık çalışanları, basın çalışanları, öğretmenler ve eğitimciler dahil edilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal