Bakan Kirişçi’den dikkat çeken açıklama: Ukrayna Tarım Bakanı, Bayraktar sayesinde sığınağa geçti

Türk İHA ve SİHA’ların uluslararası alandaki başarılarıyla ilgili bir açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, ‘’Mevkidaşım olan Ukrayna’nın Tarım Bakanını, 24 Mart sanırım, bir telefon görüşmesinde ‘Şu anda neredesin?’ dedim, ‘Sığınakta kendimi gizlemeye çalışıyorum’ dedi. ‘Peki oraya nasıl geçtin, sığınağa?’ diye sorduğumda ‘İHA’lar ve SİHA’lar, Bayraktar sayesinde geçtim’ dedi. Elhamdülillah artık Ukrayna'da Bayraktar konuşuluyor" dedi.

24.09.2022-16:13 - (Son Güncelleme: 24.09.2022-16:13) Bakan Kirişçi’den dikkat çeken açıklama: Ukrayna Tarım Bakanı, Bayraktar sayesinde sığınağa geçti

Kahramanmaraş’taki AKP İl Teşkilatı’nın düzenlediği ‘’2023’e Doğru Şehir Buluşmaları’’ etkinliğine katılan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Türk İHA ve SİHA’ların uluslararası alandaki başarılarıyla ilgili bir açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, ‘’Mevkidaşım olan Ukrayna’nın Tarım Bakanını, 24 Mart sanırım, bir telefon görüşmesinde ‘Şu anda neredesin?’ dedim, ‘Sığınakta kendimi gizlemeye çalışıyorum’ dedi. ‘Peki oraya nasıl geçtin, sığınağa?’ diye sorduğumda ‘İHA’lar ve SİHA’lar, Bayraktar sayesinde geçtim’ dedi. Elhamdülillah artık Ukrayna'da Bayraktar konuşuluyor" diye konuştu.

Dünyada Bayraktar konuşuluyor

Savunma sanayisinde son yıllarda önemli adımlar atıldığını söyleyen Bakan Kirişçi, "Bir ülke paramızla bu İHA'ları adeta koklattı, geri çekti, koklattı, geri çekti. Ama gördük ki bunu bizim, kendimizin üretmesinden daha güzel, daha isabetli bir şey olamazdı. Selçuk Bayraktar, Haluk Bayraktar. Allah onları yetiştiren Özdemir Bayraktar’dan ve bütün ailesinden razı olsun ve Özdemir Bayraktar’a da bu vesileyle rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Böyle evlatlar bugün İHA’ları ve SİHA’ları üretti. Mevkidaşım olan Ukrayna’nın Tarım Bakanını, 24 Mat sanırım, bir telefon görüşmesinde ‘Şu anda neredesin?’ dedim, ‘Sığınakta kendimi gizlemeye çalışıyorum’ dedi. ‘Peki oraya nasıl geçtin, sığınağa?’ ‘İHA’lar ve SİHA’lar, Bayraktar sayesinde geçtim’ dedi. Elhamdülillah artık Türkiye’de Bayraktar konuşuluyor. İHA’lar, SİHA’lar, ANKA’lar,Gökbey’ler konuşuluyor." sözlerine yer verdi.

Bakan Kirişçi Ukrayna tarım bakanı

Tohumda yerlilik oranı arttı

Türkiye'nin 8,5 milyon hektar sulanabilir arazisi olduğunu ve barajlarda, göletlerde toplam 112 milyar metreküp su bulunduğunu belirten Bakan Kirişci, "İhtiyacımız olan tohumun, fidenin, fidanın içerden karşılanma oranı, yerli olarak karşılama oranı yüzde 31. Peki bugün nerelere geldi, yüzde 94’lere geldi. Yüzde 6’lık bir açığımız var. Burada yerli olduğu gibi bir de millileştirme çalışmamız var. İkisini bir arada yaptığımızda gerçekten bu ülkeyi yakışır yaraşır bir davranışı sergilemiş olacağız. Bu ne ile oldu, kendi kendine mi oldu? Hayır. Eskiden bu çeşitleri geliştiren insanlar telif hakları alamadığı için bütün emek, alın teri heba ediliyordu, birisi geliyor kopyalıyordu. Şimdi bu telif hakkı sayesinde hem üreten hem de çocukları, torunları bu tohum kullanıldığı sürece bunu belirli oranlarda almaya devam ediyor olacak. Bu da mevzuat sayesinde oldu" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal