Bakan Kirişçi’den açıklama geldi: 1 yıla kadar tamamlanacak

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası devam eden çalışmalar hakkında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Bir yıllık süre sonunda inşallah deprem konutlarını söz verdiğimiz tarihlerde yapmış ve vatandaşlarımızı da burada barındırıyor olacağız" dedi.

02.03.2023-09:33 - (Son Güncelleme: 02.03.2023-17:22) Bakan Kirişçi’den açıklama geldi: 1 yıla kadar tamamlanacak

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerden etkilenen vatandaşların barınması için inşaatının başladığı deprem konutlarının 1 yıla kadar tamamlanacağını ifade etti. Bakan Kirişçi,  "Bir yıllık süre sonunda inşallah deprem konutlarını söz verdiğimiz tarihlerde yapmış ve vatandaşlarımızı da burada barındırıyor olacağız" diye konuştu.

1 yıla kadar tamamlanacak

AA’da yer alan habere göre; Bakan Kirişci, eşi Hanife Kirişci ile Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde, depremzede vatandaşlarla akşam yemeğinde bir araya geldi.

Deprem bölgelerinden gelen ve bakanlığa bağlı Ankara'daki 11 misafirhanede ağırlanan afetzede vatandaşların masalarına giderek, tek tek sohbet eden Kirişci, çocuklara oyuncak hediye etti. Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan yemek öncesinde konuşan Kirişci, depremzedelere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Vahit Kirişçi

Kirişci, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin "asrın felaketi" olduğuna işaret ederek, şiddeti, kapsamı ve şekli itibariyle geçmişteki depremlerle kıyaslanmayacağını söyledi.

Artçı sarsıntıları devam eden depremlerden 13,5 milyonluk nüfusun ve 110 bin kilometrekarelik bir coğrafyanın etkilendiğine dikkati çeken Kirişci, "Devlet ile millet el ele verdi çok şükür artık yaralarımız sarılmaya başlandı. Kurtarma çalışmalarımız tamamlanmış oldu. Bizim yapmamız gereken vatandaşlarımızın başını sokacakları çadıra kavuşmalarıydı, çadıra kavuştular. Şimdi konteyner kentleri kuruyoruz, konteyner kentler de yetmez dedik bir yıllık süre sonunda inşallah deprem konutlarını söz verdiğimiz tarihlerde yapmış ve vatandaşlarımızı da burada barındırıyor olacağız." diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bu çerçevede 73 binin üzerinde köy evi inşa edeceklerinin de altını çizerek, böylece kırsal bölgelerdeki üretimin aksamasına mani olacaklarını dile getirdi.

Bakanlığa bağlı Türkiye genelindeki misafirhanelerde, 7 bin 558 depremzede ağırlanıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal