Bakan Kirişçi açıkladı: Artık o işlemlerde e-Devlet’ten yapılabilecek

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den çiftçileri sevindiren haber geldi. Kirişçi, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebileceği duyurdu. İşte detaylar…

30.09.2022-15:08 - (Son Güncelleme: 30.09.2022-15:15) Bakan Kirişçi açıkladı: Artık o işlemlerde e-Devlet’ten yapılabilecek

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 2 milyon 171 bin 646 çiftçinin merakla beklediği haberi sosyal medyadan açıkladı. Kirişçi, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebileceği sistemin bu geceden itibaren uygulanmaya başlayacağını belirtti. 

Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları artık e-Devlet’te

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlanarak, 1 Eylül'den itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdiği belirtildi. 

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Söz konusu değişiklikle, önceki yönetmeliğin yayımlandığı tarihten bugüne kadar tespit edilen aksaklıkların giderilmesi, taşra teşkilatında uygulama birliğinin sağlanması, devreye alınacak yeni iş modellerine ve geliştirilen yeni politikalara adapte olunması için dijitalleşme, bürokrasinin azaltılması ve üretim planlaması amaçlandı” ifadeleri yer aldı. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal