Bakan Janet Yellen'dan Bitcoin Uyarısı

Amerika Hazine Bakanı Janet Yellen, yatırımcılara Bitcoin üzerinden yaşanabilecek olumsuz kayıplar konusunda uyarılarda bulundu.

23.02.2021-11:02 - (Son Güncelleme: 23.02.2021-11:02) Bakan Janet Yellen'dan Bitcoin Uyarısı

Amerika Hazine Bakanı Janet Yellen, The New York Times tarafınca düzenlenen etkinlikte, kripto para birimlerinden Bitcoin'le ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Bakan Janet Yellen, Bitcoin'in çoğu zaman yasa dışı finansman için kullanıldığını ifade ederek söz konusu kripto para birimini ''verimsiz'' ve ''spekülatif'' olarak ifade etti.

YATIRIMCILAR KAYIP YAŞAYABİLİR

Yatırımcılara uyarılarda bulunan Bakan Yellen, şu ifadeleri kullandı:

''Bitcoin'in bir işlem mekanizması olarak yaygın olarak kullanıldığını düşünmüyorum. Korkarım çoğu zaman yasa dışı finansman için kullanılıyor. İşlemleri gerçekleştirmenin son derece verimsiz bir yolu ve bu işlemlerin gerçekleştirilmesinde tüketilen enerji miktarı şaşırtıcı. Oldukça spekülatif bir varlık. Bence insanlar aşırı derecede oynak olabileceğinin farkında olmalı. Yatırımcıların yaşayabileceği potansiyel kayıplar konusunda endişeliyim'' dedi.

Geçen haftalarda hızlı bir artış gösteren Bitcoin, yeni haftada da düşüş gösterdi. Hafta sonu 58 bin doların üzerini gören Bitcoin'in fiyatı, pazartesi 50 bin doların altına kadar indi.


ÜLKE EKONOMİSİNİ DEĞERLENDİRDİ

Diğer taraftan, Kovıd-19 döneminin sebep olduğu krizden en çok etkilenenlerin kalıcı olarak yara almamasının sağlanması gerektiğine işaret eden Bakan Yellen, ''Faiz oranı ortamı nedeniyle eskisinden daha fazla mali alanımız olduğunu ve bunu kullanmayı dikkate almamız gerektiğini düşünüyorum'' diye ifade etti. 

Bakan Yellen, Amerika Başkanı Biden'ın 1,9 trilyon dolarlık ekonomik destek paketinin başarılı olup olamayacağına dair ''Benim için başarı, salgın öncesi işsizlik seviyelerine geri dönebilmemiz ve özellikle hizmet sektöründe işini kaybedenlerin yeniden istihdamını görebilmemizdir'' dedi.

Hazine Bakanı'nı Yellen en önemli görevinin ülkenin sağlam bir mali rotada olmasını sağlamak olduğunu ifade ederek, ekonomiyi hızlı bir şekilde yoluna sokmak için gerekli harcamanın yapılmamasının bir maliyeti olacağını söyledi.

Bakan Yellen, vergi düzenlemelerini de ele alarak Joe Biden'ın varlık vergisini tercih etmediğini, böyle bir verginin önemli uygulama sorunları olacağını ve yönetimin kurumlar vergisini %28'e çıkarmayı istediğini konuştu.

Sermaye kazancı vergisine yönelik bir yükselişin dikkate alınmaya değer olabileceğini ifade eden Bakan Yellen, vergiyle ilgili durumun sıradan yatırımcılar üzerindeki etkisinin yakından incelenmesi gerektiğini de vurguladı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal