Bakan Işıkhan'dan Bağ-Kur açıklaması: Prim günü düşecek!

Bakan Işıkhan, Bağkur sigortalılarının emekli olabilmek için gereken prim gün sayısının düşürülmesine yönelik konuştu. Işıkhan, "Onu Orta Vadeli Plan'da hayata geçireceğiz, sıkıntı yok. O söz mutlaka yerine gelecek" dedi.

17.01.2024-13:31 - (Son Güncelleme: 17.01.2024-18:08) Bakan Işıkhan'dan Bağ-Kur açıklaması: Prim günü düşecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağkur sigortalılarının emekli olabilmeleri için gereken prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesi planıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Işıkhan, "Onu Orta Vadeli Plan'da hayata geçireceğiz, sıkıntı yok. O söz mutlaka yerine gelecek ama bütçe disiplininden de çok uzaklaşmamamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı, SSK ve Bağkur emekli aylıklarına yapılan iyileştirmelerin anlamlı olduğunu belirten Işıkhan, "Çok güzel bir yıla girdik." dedi.

Prim günü düşecek, ev kadınlarına destek artacak!

Vedat Işıkhan, Bağkur sigortalılarının emekli olabilmeleri için gereken prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesi planıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Işıkhan, "Onu Orta Vadeli Plan'da hayata geçireceğiz, sıkıntı yok. O söz mutlaka yerine gelecek ama bütçe disiplininden de çok uzaklaşmamamız gerekiyor. Kadınlara prim desteğini de gündemimize alacağız tabii ki." dedi.

Ayrıca, ev kadınlarına prim desteğiyle ilgili soruya yanıt veren Bakan Işıkhan, "Gündemimizde var, orta vadede madde madde ele alacağız. Tamamen bütçe disiplinine bağlı. Enflasyon hedefimizi tutturduk, refah artışını da gerçekleştirmiş olacağız. Refahta artış olduktan sonra her şey daha da iyi olacak." ifadelerini kullandı.

Yeni düzenlemeler açıklandı

Bağ-Kur'luların emeklilik şartlarında yapılan düzenleme ve emekli maaşlarına yapılan zamlarla ilgili bilgiler şu şekildedir:

-Bağ-Kur'lular için 9000 prim günü şartının düşürülmesi konusunda başlatılan çalışmalar sonucunda düzenleme hayata geçirildi.

-Düzenleme ile Bağ-Kur'luların emeklilik şartları hafifletildi ve 5 yıl önce emekli olabilecekleri bir süreç oluşturuldu.

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleşen Kabine toplantısı sonrasında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek yüzde 5 Zam müjdesini duyurdu. 

-Emekli maaşlarına yapılan artış oranları yüzde 42,6'ya yükseldi.

-En düşük Emekli Maaşı da 10 bin lira olarak belirlendi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal