Aile ve Gençlik Fonu yasalaştı! Yeni evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz kredi imkanı

Mahinur Özdemir Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu" kapsamında yapılan düzenlemelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Evlenecek çiftlere yönelik 2 yıl ödemesiz kredi fırsatının da içinde yer aldığı bu fondan yararlanmak isteyen çiftlere yönelik başvuru sürecine ilişkin çalışmaların tamamlandığını belirtti.

17.01.2024-13:06 - (Son Güncelleme: 17.01.2024-18:06)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, yaptığı açıklamada, "Aile ve Gençlik Fonu"nun ailelerin ve gençlerin ekonomik anlamda desteklenmesini amaçlayan önemli bir proje olduğunu ifade etti. Evlenecek çiftlere sunulan 2 yıl ödemesiz kredi imkanının, genç çiftlerin ekonomik yükünü hafifletmeyi ve evlilik süreçlerine olumlu bir katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Başvuru sürecine ilişkin çalışmaların arka planının tamamlandığını ve hazırlıkların tam anlamıyla tamamlandığını belirten Bakan Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu"na başvuruların yakın bir tarihte alınmaya başlanacağını ifade etti. Başvuru süreci ile ilgili detayların kamuoyu ile paylaşılacağı tarihle ilgili bilgi vermedi ancak vatandaşların bu fondan yararlanmak için başvuru sürecini takip etmeleri gerektiğini vurguladı.

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Göktaş, "Programla başvurusu onaylananlara toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız. Hazine ve Maliye Bakanlığının yönetmelik hazırlıkları sürüyor. Fonun ilk uygulamasını deprem bölgesinden başlatacağız. İlerleyen süreçte ise tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye’de yaygınlaştıracağız.'' dedi.

Aile ve Gençlik Fonu mecliste kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Aile ve Gençlik Fonu kanun teklifi, yeni evlenen çiftlere özel finansal destek sağlayacak bir adımı hayata geçirdi. Buna göre, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz, 48 ay vadeli, 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi sunulacak. Aile ve Gençlik Fonu'nun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında olacak ve beş kişiden oluşacak. Bu kurul, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısını içerecek. Kurul, oy çokluğu ile kararlarını alacak ve bakan yardımcıları tarafından görevlendirilecek.

Fonu'n yönetim kurulu, projelere kaynak aktarımı, aktarılacak kaynak tutarı, harcama programlarını belirleme yetkisine sahip olacak. Fonun sekretarya hizmetleri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülecek.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal