Bakan Işıkhan açıkladı: Memur ve asgari ücretlilere müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete yapılacak zamla ilgili olarak, ‘’Herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşılacağını ümit ediyoruz. Çalışanlarımıza yönelik enflasyona karşı koruma prensibimizi, önümüzdeki dönemlerde de aynı kararlılıkla sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

02.11.2023-11:17 - (Son Güncelleme: 02.11.2023-17:18)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ve memur maaşlarına yapılacak zamlarla ilgili kritik açıklamalarda bulundu. 

Önümüzdeki aydan itibaren başlayacak olan 2024 asgari ücret Zam görüşmelerinin herkesin uzlaşacağı bir sonuçla bitmesini umduğunu belirten Bakan Işıkhan, "Ay başında 2024 yılı asgari ücretini belirlemek için komisyonumuz toplanacaktır. Herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşılacağını ümit ediyoruz. Çalışanlarımıza yönelik enflasyona karşı koruma prensibimizi, önümüzdeki dönemlerde de aynı kararlılıkla sürdüreceğiz." dedi.

Asgari Ücret görüşmeleri

Memura da müjde

İnternethaber’e göre; Işıkhan, ayrıca "Birinci dereceye yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini de hükümet olarak hayata geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2024 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını aralık ayında yapması bekleniyor. Yapılan toplantıların ardından aralık ayının son haftasına doğru güncel asgari ücret tutarının belirlenmesi bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal