Bakan Fidan Venezuela’yı ziyaret etti: ‘‘Venezuela'nın geleceğine yalnızca kendi halkı karar verebilir!’’

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan gerçekleştirdiği yurt dışı ziyaretindeki durağı Venezuela oldu. Fidan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından kabul edildi.

24.02.2024-11:06 - (Son Güncelleme: 24.02.2024-17:43)

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Bakan Fidan, Maduro ile başkent Karakas'ta bir araya geldi. Yapılan görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecek dönemde Venezuela'ya yapacağı ziyaret hakkında da görüşüldü.

Venezuela’nın geleceğine halkı karar verebilir!

Fidan Venezuela'nın geleceğine yalnızca halkının karar verebileceğine dair ilkesel tutumlarının altını çizerek, Venezuela'ya yönelik ABD’nin tutumunun tek taraflı yaptırımları kabul etmediklerini ifade etti. Ayrıca Fidan, Venezuela hükümetinin, uzlaşmazlıkları diyalog ve diplomasi yoluyla çözümleme yönünde attığı adımlardan duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Venezuela'yı ziyaret etti

İki ülke ticaret hacmini yükseltmeyi hedefliyor!

Bakanlık tarafından yapılan bu ziyaretlerin ana konu başlıkları; ekonomik, ticari ve turizm iş birliğinin de ele alındığı belirtilirken, stratejik sektörlere yapılacak yatırımlarla, Türkiye-Venezuela ikili ticaret hacmini yükseltme kararlılığı vurgulandı. Ele alınan diğer önemli konu ise enerji alanındaki ilişkiler de ele alındı. İki ülke arasında gerçekleşen bu ziyaret, ülke bağlarını güçlendirdiğine değinen Başkan Maduro, ziyaretler Türkiye-Venezuela arasındaki iş birliğine büyük katkıda bulunacağını ifade etti.

‘‘Erdoğan’ın duruşu bütün dünyaya örnek teşkil ediyor!’’

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin meselesi karşısındaki duruşu bütün dünya için örnek teşkil ediyor. Cesareti ve Filistin halkı için doğruluğu savunması hayranlık verici’’ diyen Maduro, sivil Filistin halkına işlenen bu kıyımların durdurulması gerektiğini belirterek, Filistin halkını savunmak için tüm Müslüman ülkeler ile Karayip ve Latin Amerika ülkelerinin seslerini birleştirip birlikte yükseltmeleri gerektiğini dile getirerek dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Fidan görüşmelere devam ediyor!

Bakan Fidan, Başkan Maduro ile yaptığı görüşmeden sonra Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil ile de görüşmesi ve ardından ortak basın toplantısı düzenlenmesi bekleniyor. Fidan'ın daha sonra temaslarda bulunmak üzere buradan Meksika'ya geçeceği ön görülüyor.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal