Bakan Fatih Dönmez'den Isparta'da Yaşanan Elektrik Kesintisine İlişkin Açıklama Geldi: Enerjisiz Şebeke Kalmadı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Isparta'da kar yağışının ardından yaşanan elektrik kesintilerinin giderilmesi için sürdürülen çalışmalara katıldı ve çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

07.02.2022-08:49 - (Son Güncelleme: 07.02.2022-09:24)

Yoğun kar yağışı yurt genelinde farklı etkiler göstermeye devam ediyor. Isparta'da 3 Şubat'ta başlayıp gün boyu süren kar yağışının ardından kentin farklı noktalarında elektrik kesintileri yaşanmıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Isparta'ya gelip çalışmaları yerinde inceledi. Kent genelindeki incelemelerinin ardından Isparta İl Afet ve Acil Durum Merkezi'ne gelen Bakan Dönmez, Vali Ömer Seymenoğlu ve diğer kurum amirlerinden son durum hakkında bilgi alarak saha çalışması yaptı. 

600 PERSONEL 200'DEN FAZLA ARAÇ SAHADA 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Isparta'da yoğun kar yağışından etkilenen bölgelere enerji verilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtilerek: "Kamu kurum ve kuruluşlarımız ile dağıtım şirketlerimiz durumun bir an önce normale dönmesi için hem sahada hem de masada büyük bir gayretle mücadeleye devam ediyor. Sahada yaklaşık 600 personelimiz ve 200'den fazla araçla kesintiye müdahale ediyoruz. Elektrik dağıtım şirketleri ADM, Meram, BEDAŞ, Çamlıbel, Gediz, Uludağ, Osmangazi, SEDAŞ ve EnerjiSA'dan takviye ekipler çalışmalara destek olmak için bölgeye intikal ettiler." ifadelerine yer verdi. 


TEKNİK PERSONEL ÇAĞIRILDI

Bölgede 600'e yakın personel ve 200'ü aşkın iş makinesiyle çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Bakan Dönmez: " Sivas'tan Yozgat'tan Kastamonu'dan İstanbul'dan Bursa, İzmir ve Konya Hatay Denizli gibi birçok ilimizden buraya olaya müdahale etmek üzere teknik personel çağırıldı. Gece gündüz demeden yapılan çalışalar sonunda sonunda Isparta il ve ilçe merkezlerinde an itibari ile enerjisiz şebekemiz kalmamıştır. ” açıklamalarında bulundu. 

İL VE İLÇE MERKEZLERİNDE ENERJİSİZ YER KALMADI 

Çalışmalara ilişkin son durumu açıklayan Fatih Dönmez: "An itibarıyla Isparta il ve ilçe merkezlerinde enerjisiz şebeke kalmadı. Bugün kırsaldaki sorunları da gidermiş olacağız." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal