Bakan Dönmez’den önemli açıklama: Maden ihracatında yeni rekor kapıda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yaptığı açıklamada geçen yıl maden ihracatında kırılan rekorun bu yıl tazelenebileceğini söyledi. Bakan Dönmez açıklamasında ‘’ "Veriler gösteriyor ki bu yıl da maden ihracatında yeni bir rekor geliyor." ifadesini kullandı. Detaylar haberimizde...

29.08.2022-10:15 - (Son Güncelleme: 29.08.2022-10:37) Bakan Dönmez’den önemli açıklama: Maden ihracatında yeni rekor kapıda

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre 2021 yılında 5,93 milyar dolarlık ihracat ile tüm zamanların rekorunu kıran maden sektöründe 2022 yılında yeni bir rekor bekleniyor. Yeni pazar arayışlarını sürdüren, mevcut pazarlara da katma değerli ürün ihraç eden sektörde ihracat yılın 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artışla 2,82 milyar dolardan 3,36 milyar dolara yükseldi.

Maden ihracatında yeni rekor geliyor

Bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamada maden sektöründe yeni bir ihracat rekoru beklediğini ifade eden Bakan Dönmez, ‘’"Maden ihracatımız da bu lokomotif içinde, hatta en ön sıralarında yer alıyor. Geçen yıl maden ihracatında Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırmıştık. Veriler gösteriyor ki bu yıl da maden ihracatında yeni bir rekor geliyor. Bu artışta yarı mamul ve mamul ürünlerinin yükseliş yakalaması bir diğer sevindirici gelişme. Katma değerli ürün ihracatını daha da artırarak ülkemize daha fazla döviz kazandıracağız." diye konuştu.

Bakan Dönmez maden ihracatı

Türkiye’nin yer altı kaynakları bakımından zengin bir ülke olduğunu söyleyen Bakan Dönmez, ‘’"Her zaman söylediğimiz gibi. Ne çevremizden vazgeçeriz ne de madenlerimizden. Bu yüzden doğaya saygılı, çevreye duyarlı, milli maden politikasıyla hareket etmeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal