Bakan Dönmez, Samsun'da Petrol Arama Çalışmalarının Başladığını Duyurdu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Samsun'da katıldığı toplantıda petrol arama çalışmalarının başlatıldığını duyurdu.

18.06.2021-20:10 - (Son Güncelleme: 18.06.2021-20:10) Bakan Dönmez, Samsun'da Petrol Arama Çalışmalarının Başladığını Duyurdu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Samsun’da bir toplantı gerçekleştirdi. Bakan Dönmez, 3 saat süren toplantıda önemli konular konuşuldu. Bakan Dönmez, Karadeniz sahil kentlerinde karada da petrol arama faaliyetlerinin başladığını duyurdu.

Samsun’da toplantı düzenleyen Bakan Dönmez önemli açıklamalarda bulundu. Dönmez, petrol arama çalışmaları hakkında gelişmeleri aktardı. Bakan Dönmez, karada petrol arama çalışmalarının resmen başladığını duyurdu. 

‘64 MİLYON TL'LİK SİSMİK AR-GE YAPILMASIYLA ALAKALI BİR BÜTÇE AYIRDIK’

Petrol çalışmaları için müjdeli haberi veren Bakan Dönmez,  ‘İlginç bir konu, Samsunlular için ilk defa olabilir. Biliyorsunuz Türkiye Petrolleri denizde, Karadeniz'de buraya çok yakın bir bölgede Batı Karadeniz'de önemli sismik arama, araştırma ve üretim faaliyetleri var. Ama karada da Karadeniz sahil kentlerinde de sismik aratmaları başlatıyoruz. Samsun'da da bu yıl içerisinde yaklaşık 64 milyon TL'lik sismik Ar-Ge yapılmasıyla alakalı bir bütçe ayırdık. İnşallah denizde olduğu gibi belki karadan da müjdeli haberleri sizinle paylaşırız. Tabii, araştırma yapmadan, yerin altının fotoğrafını çekmeden bir şey söylemek erken. Ama aranmadık hiçbir yer kalmasın ‘ancak arayanlar bulanlardır' düsturu çerçevesinde bu Ar-Ge bütçemizi Samsun için ayırmış durumdayız’ ifadelerini kullandı. 

‘GEREKEN DESTEĞİ VERECEĞİZ’

Samsun’un bölge için önemli bir şehir olduğunu kaydeden Bakan Dönmez, ‘Samsun'un enerji ve madencilik alanında yapılan faaliyetlerini önümüzdeki dönem proje ve programlarını enine boyuna tartıştık, değerlendirme imkanı bulduk. Samsun, Karadeniz'in parlayan yıldızlarından bir tanesi. 1 milyon 300 bini aşkın nüfusuyla hem sanayide hem tarımda hem eğitimde hem de denizcilik alanında birçok alanda bölgenin lokomotif şehirlerinden birisidir. Artık günümüzde sadece ülkeler yarışmıyor. Sadece şirketler de yarışmıyor. Şehirler de doğal olarak yarışıyor. Tatlı bir rekabet var. Şehirlerin bu yarışında bizim onlara gereken desteği vermemiz gerekiyor’ şeklinde konuştu. 

‘ŞEHRİMİZE 3,182 MİLYAR TL'LİK BİR YATIRIM YAPTIK’

Son olarak ekleyen Bakan Dönmez, ‘Onların enerjiye ihtiyacı var. O enerjiyi karşılamak için de bugün hem elektrik arz tarafından hem dağıtım hem iletim tarafından hem de tüketim tarafından tüm konuları masaya yatırdık. 2002 yılında bakanlığımızın faaliyet alanı ile ilgili olarak Samsun'a o gün yapılan yatırımın tutarı 6,3 milyon TL iken, geçtiğimiz yıl yani 2020'de 378 milyon TL'lik bir yatırım yapılmış. Elektrik üretim, tüketim, dağıtım, madencilik, petrol ve doğal gaz aramada. Son 18 yılda ise bu şehrimize 3,182 milyar TL'lik bir yatırım yapmışız. 2021 yılına gelince yine bu yatırımlar aynı şekil ve hızda devam edecek. Yaklaşık özel sektör elektrik üretim yatırımları hariç ki onlar finalize olduktan sonra bu rakamları elde edebiliyoruz. Sadece elektrik dağıtım, gaz dağıtım ve bizim kamu kurumları açımızdan baktığımızda 330 milyon TL'lik bir yatırım planlıyoruz. Bunun elektrik dağıtım tarafı 270 milyon TL civarında olacak. Doğal gaz dağıtım tarafında da yaklaşık 20 milyon TL'lik bir yatırımı planlıyoruz’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal