Rus Basını Türkiye’nin Azerbaycan’da Askeri Üs Kurma Kararından Tedirgin Oldu!

Rus basını Türkiye'nin Azerbaycan'da askeri üs kurma fikrinden tedirgin oldu. Bunu Rusya için tehlikeli bir meydan okuma olarak yazdı.

18.06.2021-18:42 - (Son Güncelleme: 18.06.2021-19:08) Rus Basını Türkiye’nin Azerbaycan’da Askeri Üs Kurma Kararından Tedirgin Oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Azerbaycan’da askeri üs kurma konusunda sorulan soruya ise olumlu baktıklarını açıkladı. 

Başkan Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi sonrasında rotasını Azerbaycan’a çevirdi. Ziyaret sonrasında Erdoğan, gazetecilerin ‘Azerbaycan toplumunda da Türkiye'nin askeri üssü konusunda ciddi bir talep söz konusu. Bu yeni anlaşma kapsamında askeri üs söz konusu olabilir mi? Şuşa Beyannamesi askeri üssü kapsıyor mu?’ sorusuna verdiği cevapla yine dünya gündeminde konuşulmaya başladı. 

‘DAHA SONRA GELİŞME, GENİŞLEME OLABİLİR’

Rusya basını Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamayı gündemine taşıdı. Gazetecilerin sorduğu ‘Anlaşma kapsamında askeri üs söz konusu olabilir mi? Şuşa Beyannamesi askeri üssü kapsıyor mu?’ sorusuna, Erdoğan, ‘Şimdi bu, açıkladığımız maddelerin dışında değil. Burada daha sonra gelişme, genişleme olabilir. Şimdilik burada daha çok, özellikle bu sınır boylarının garanti altına alınması, teminat altına alınması asıl olandır’ ifadelerini kullandı. 

‘RUSYA İÇİN TEHLİKELİ BİR MEYDAN OKUMA OLACAK’

Erdoğan’ın yaptığı açıklama Rus basınında büyük yankı yarattı. Basın bu olayı bir meydan okuma olarak algıladı ve manşetine taşıdı. 

Gazetelerde yer alan haberlerde, ‘Türkiye'nin Azerbaycan'daki üssü Rusya için tehlikeli bir meydan okuma olacak" ve "Türkiye, Azerbaycan'da askeri üs kurabilir. Erdoğan, Azerbaycan'da bir Türk askeri üssü oluşturma olasılığı hakkında konuştu’ şeklinde yer buldu. 

KREMLİN GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Kremlin de konuyla alakalı bir açıklama yaptı. Kremlin’den yapılan açıklamada, ‘Azerbaycan'da olası bir Türk askeri üssü kurulması hakkındaki gelişmeleri yakından gözlemliyoruz’ ifadeleri yer aldı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal