Bakan Dönmez açıkladı: Bartın’daki patlamada yangın hala devam ediyor

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait maden ocağında Cuma günü meydana gelen patlamada 41 kişi hayatını kaybetti. Türkiye’yi yasa boğan maden kazası hakkında son dakika açıklaması yapan Bakan Bilgin, yangının hala devam ettiğini belirtti. İşte Bakan Dönmez’in açıklaması…

16.10.2022-13:48 - (Son Güncelleme: 16.10.2022-14:05) Bakan Dönmez açıkladı: Bartın’daki patlamada yangın hala devam ediyor

ENERJİ Bakanı Fatih Dönmez'den Bartın Amasra'da 41 madencinin öldüğü faciayla ilgili son dakika gelişmelerini aktardı. Yangının hala devam ettiğini dile getiren Dönemez, alanı kapatma kararı aldıklarını açıkladı. 

Madendeki yanın hala devam ediyor sularında 

Cuma günü saat 18.15 sularında Bartın’daki kömür madeninde meydana gelen paylama tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Patlamada 41 kişi hayatını kaybederken, 58 işçi kurtarıldı. Yaralı işçilerin tedavileri devam ederken, hayatını kaybeden işçilerin cenaze törenleri devam ediyor.Bartın'daki maden ocağındaki faciayla ilgili konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Ocaktaki kısmi yangınla mücadeleye devam ediliyor. Alanı kapatma kararı aldık. Yangınla mücadele devam ediyor. O alanı komple kontrol altına alabilmek için kapatma kararı alındı. Şu an baraj yapma işlemleri devam ediyor. Arkasından da azot ve gerekirse su ve diğer kimyevi maddeleri ocağa basma suretiyle kontrol altına alacağız” dedi. 

Kömür üretimine ara veriyoruz

Yangının hala devam ettiğini, önleme çalışmalarının devam ettiğini bu süreçte üretime ara verildiğini aktaran Dönmez, “Sonrasında tesisin yeniden üretime hazırlanabilmesi için oluşan hasarların tespiti ve bunların tesis edilmesi vs. teknik işlemleri devam edecek. Bu işler bitinceye kadar da Amasra müessesemizde de kömür üretimine ara veriyoruz” şeklinde konuştu.

Başsavcılık soruşturma başlatıyor

Bugün Adalet Bakanımız işletmemizi ziyarete geldi, kısa bir bilgi alışverişinde bulunduk. Başsavcılığımızın araştırma soruşturma ile ilgili tahkikat başlatılması söz konusuydu. Başsavcılığımız ve görevli arkadaşlara kimlik tespiti alanında görevler düşüyordu, çok seri hareket ettiler.

Bozdağ: Soruşturmayı 5 savcı yürütüyor

Adalet Bakanı Bozdağ, "Amasra'da maden ocağındaki patlama olayıyla ilgili soruşturmayı 5 savcı sürdürüyor. Kafalarda ne kadar soru varsa hepsinin cevabı tahkikat sonucunda ortaya çıkacaktır." dedi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal