Bakan Derya Yanık açıkladı! 2.354 TL destek hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yüzbinlerce vatandaşı ilgilendiren desteği açıkladı. Bakan Yanık’ın açıklamalarına göre 2.354 TL destek hesaplara yatırıldı. Ayrıntılar haberimizde...

15.05.2022-10:57 - (Son Güncelleme: 15.05.2022-10:57) Bakan Derya Yanık açıkladı! 2.354 TL destek hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, engelli vatandaşlara yönelik yapılan yardımlar hakkında bazı açıklamalar yaptı. Aile odaklı sosyal hizmet vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Bakan Yanık ‘’Bakanlık olarak engelli bireylere yönelik bakım hizmetlerimizi Bütünleşik Bakım Modeli kapsamında gerçekleştiriyoruz. Aileleri yanında kalan engellilere gündüz bakım hizmeti, evde bakım yardımı gibi hizmet modelleriyle destek oluyoruz" ifadelerini kullandı.

2.354 TL destek hesaplara yatırıldı

Bakıma muhtaç olan engellilerin yakınlarına aylık 2.354 TL destek yapıldığını söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ‘’Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 278 milyon TL evde bakım yardımını hesaplara yatırmaya başlıyoruz. Bu ay 543 bin vatandaşımız evde bakım yardımından yararlanacak. Ödemeler 20 Mayıs'ta tamamlanacak. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim" sözlerine yer verdi.

Evde bakım desteği

Evde bakım desteği şartları nelerdir?

Kendilerine bakacak durumu olmayan engelli vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ‘’Evde bakım desteği’’ yapılıyor. Evde bakım desteği engelli vatandaşın kendisine değil, onun bakımını üstlenen yakınına veriliyor.

Evde bakım desteği almak isteyen vatandaşların karşılaması gereken bazı şartlar bulunuyor. Yüzde 50 ve üzerinde engeli bulunan engelli kişiler evde bakım desteğinden faydalanabiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlükleri’ndeki bakım hizmetleri değerlendirme heyeti tarafından bakıma ihtiyacı olan kişinin engelli olduğunun tespit edilmesi gerekiyor. Sağlık kurulu raporunda mutlaka ‘ağır engelli’ ibaresinin yer alması gerekiyor. Yüzde 50’den daha düşük engelli olanlara ise evde bakım maaşı ödenmiyor. Bu yardımdan hane içindeki kişi başına düşen ortalama aylık geliri, asgari ücretin aylık net tutarının üçte ikisinden daha az olan kişiler yararlanabiliyor.

Evde bakım maaşı başvurusu yapmak için karşılanması gereken şartlar şu şekildedir:

Bakıma muhtaçlık kriteri,

Gelir kriterlerinin uygun olması,

Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

Evde bakım maaşı sorgulama işlemi için E-Devlet sistemine giriş yapabilir veya ‘’BAKIYE’’ yazıp 4747’ye SMS gönderebilirler.


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal