Bakan Bozdağ açıkladı: Kira krizine son verecek yeni yöntem yolda

Son dönemlerde yaşanan kira anlaşmazlıkları hakkında önemli açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Kira alacakları, kat mülkiyeti ve komşuluk hukukundan doğan ihtilafları arabuluculuğun konusu haline getiriyoruz." dedi. İşte detaylar…

23.08.2022-16:17 - (Son Güncelleme: 23.08.2022-17:24) Bakan Bozdağ açıkladı: Kira krizine son verecek yeni yöntem yolda

Pandemi süreciyle beraber ekonomide yaşanan dalgalanmalar gayrimenkul sektöründe haksız rekabete neden oldu. Ev ve kira fiyatlarında yaşanan artışlar vatandaşları mağdur etti. Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar mahkemeye taşındı. Kira anlaşmazlıkları hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Bozdağ, alternatif çözüm yolları konusunda önemli adımlar atıldığını, uzlaştırma, tahkim ve hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuğun, Türkiye'nin gündemine getirildiğini belirtti.

2013 yılından bu yana İhtilafların mahkemeye gitmeden davaların arabulucular ile kısa sürede çözülmesini sağladığının altını çizen Bozdağ, "Bakanlığımızın şu anda hazırladığı çalışmalar çerçevesinde önümüzdeki dönemde kira alacaklarıyla ilgili ihtilafları, kat mülkiyeti kanunundan doğan ihtilafları ve komşuluk hukukundan doğan ihtilafları arabuluculuğun konusu haline getiriyoruz. Bundan sonra kira alacaklarından, kat mülkiyeti hukukundan, kanunundan ve komşuluk hukukundan doğan ihtilaflar arabulucuya gidecek ve arabuluculukta daha kısa sürede, daha az masrafla çözüme kavuşacaktır. Biz, komşuların mahkemeye düşmeden meseleleri halletmesini arzu ediyoruz. Bu üç alana baktığınızda ikisi doğrudan komşuluk hukukuyla alakalı konu, diğeri de kiracı-ev sahibi, onların çoğu komşu olabiliyor. Kiracılarla, ev sahipleri ve komşular arasındaki ihtilafları, onları mahkeme kapılarına düşürmeden ve birbirlerini mahkeme kapılarında suçlamadan, arabulucu marifetiyle daha erken süre içerisinde sorunlarını çözme konusunda yeni bir alternatif çözüm yolunu önümüzdeki dönemde ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı. 

Arabuluculuk sınavı

Bir diğer merak edilen konu olan arabuluculuk sınavları hakkında da açıklama yapan Bozdağ, "Arabuluculuk sınavı ilanı bugün ya da yarın Adalet Bakanlığı sitesinden yayınlanacak. Kota uygulaması yapmayacağız bu sınavda, 70 ve üzerinde başarı elde eden sınava giren herkes arabulucu olma hakkını elde etme etmiş olacak." bilgisini paylaştı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal