Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması: İşçi, memur ve emekliye yeni düzenleme yolda!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den son dakika açıklaması geldi. Bakan Bilgin’in açıklaması milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiriyor. Alınan bilgilere göre işçi, memur ve emekliye yeni düzenleme yolda. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

22.04.2022-09:37 - (Son Güncelleme: 22.04.2022-10:30) Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması: İşçi, memur ve emekliye yeni düzenleme yolda!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Isparta Süleyman Demirel Kongre Merkezi’nde İl Özel İdaresi çalışanları için düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Etkinlikte bazı açıklamalar yapan Bakan Bilgin işçi, memur ve emeklileri yakından ilgilendiren yeni bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Vedat Bilgin, yeni düzenlemeler için de tarih verdi.

Bakan Bilgin’den yeni düzenleme açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2022 yılı içerisinde şu ana kadar yapılan çalışmalardan bahsetti. Çalışanların ekonomik ve sosyal haklarını korumanın birincil görevleri olduğunu ifade eden Bakan Bilgin, geçen yılda hem kamu çalışanlarıyla hem de işçilerle iki önemli toplu sözleşme imzaladıklarını ve bu sözleşmelerle birlikte çalışanlara daha geniş haklar sunduklarını belirtti.

Bakan Bilgin

Son zamanlarda iyiden iyiye ağırlaşan enflasyon rakamları hakkında da konuşan Vedat Bilgin, emekli, memur ve işçileri ilgilendiren yeni bir düzenleme yapacakları müjdesini verdi. Enflasyon farkı gibi bir artışın söz konusu olacağını aktaran Bakan Vedat Bilgin “Burada bu gün Isparta’mız da bir diğer haberi daha vermek istiyorum. Özellikle enflasyon sürecinin tahribatlarına karşı önümüzdeki Temmuz ayında yeniden işçilerimizi kamu çalışanlarımızı, memurları ve emeklilerimizi koruyacak düzenlemenin haberini vermek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Temmuz ayında düzenleme yolda

Temmuz ayında bu konuda somut adımlar atılacağını kaydeden Bakan Bilgin ‘’Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl başında sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı politikalarla biz en düşük emekli aylığını 1500 liradan 2500 liraya getirmiştik. Ayrıca yüzde 30'un üstünde enflasyon farkını içeren bir artış gerçekleştirildi. Temmuz ayında da emeklilerimizi koruyacak benzeri bir düzenlemeyi yapacağımızın şimdiden haberini sizlere vermek istiyorum. Asgari ücreti önümüzdeki aralıkta yeniden gündeme alırsak o tarih geldiği zaman bütün bu şartları dikkate alarak yeniden asgari ücreti değerlendirirken de Türkiye'nin çalışanlarını koruyacak bir seviyede belirleyeceğimizi şimdiden ifade etmek isterim" ifadelerini sözlerine ekledi.

Söz konusu yeni düzenlemenin içeriği hakkında ise henüz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den resmi bir açıklama yapılmadı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal