Bakan Bilgin’den önemli mesai saati açıklaması: Uzman isim aylar önce söylemişti

Türkiye’de güncel olarak 8 saat olan mesai saati için değişiklik önerisi geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den gelen öneriye göre Türkiye’de mesai saati 6’ya düşebilir. Piyasa uzmanı İslam Memiş’in konu hakkında aylar öncesinde yaptığı paylaşım ise yeniden gündem oldu. İşte detaylar...

02.05.2023-12:36 - (Son Güncelleme: 02.05.2023-17:09)

Memur-Sen Genel Kurulu’nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, mesai saatlerinin yeniden uygulanması yönünde ifadeler kullandı. “Çalışma saatlerini yeniden düzenlemek zorundayız.” diyen Bakan Bilgin, mesai saatti için 6 saat önerisini ileri sürdü. 

İnternethaber’e göre Bakan Bilgin’in şu ifadeleri kullandı:

Verimliliği artırmak için çalışma saatlerini düzenlemeliyiz

“Artık günümüzde tartışılması gereken, bu 1 Mayıslarda tartışılması gereken ilk şey çalışma sürelerinin halen sanayi çağının başlangıcında talep edilen 8 saat civarında kalması olabilir mi? Elbette açıkça olamaz. Dolayısıyla biz Türkler de çalışma hayatımızı modernize ederek çalışma sürelerinin yeniden daha insani şartlarda, emeğin verimliliğini birim verimliliğindeki artışı dikkate alarak yeniden düzenlemek durumundayız.

Bakan Bilgin Mesai Saati

İngiltere’de bir pilot çalışma yapıldı ve 6 saat uygulamasına geçildi. 6 saatten sonra bunun da yetersiz olduğu için 5 saat denemesi yapılıyor. Dünyanın pek çok yerinde başta akademisyenler olmak üzere bu çalışmalar yapılıyor.”

İslam Memiş aylar öncesinden bildi

Piyasa Uzmanı İslam Memiş de soyal medya hesabından aylar önce yaptığı paylaşımı hatırlattı. Memiş'in paylaşımı şöyle:

İslam Memiş mesai saati

"Bir sonraki hamle ülkeler çalışma günü azaltacak, haftada bir gün değil iki gün günde sekiz saat değil beş saat gibi"

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal