Bakan Bilgin’den 2023 asgari ücret hakkında dikkat çeken sözler

Son dönemlerin gündeminden düşmeyen 2023 asgari ücret ve EYT konusu hakkında açıklama yapan Bakan Bilgin, merakla beklenen konular hakkında kritik ip ucunu verdi. İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in o sözleri….

08.11.2022-13:07 - (Son Güncelleme: 08.11.2022-13:13) Bakan Bilgin’den 2023 asgari ücret hakkında dikkat çeken sözler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bir süredir gündemde olan 2023 asgari ücret ve EYT hakkında açıklamada bulundu. Bilgin, asgari ücret zammının açıklanacağı tarih için kritik bir ipucu verirken, sözleşmeli, geçici, taşeron ve EYT bekleyenler için, ‘Orada hepsini konuşacağız” diyerek gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Bakan Bilgin’den 2023 asgari ücret açıklaması

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Bakan Bilgin, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başta Başkan Erdoğan olmak üzere birçok isim Ocak 2023 ile beraber gelecek olan asgari ücret zam oranı için enflasyon oranının dikkate alınacağını belirtti. Buna göre de 2022 için iki kez zam yapılarak net 5 bin 500 lira olan asgari ücretin yeni yılda en az yüzde 40 artışla 7 bin 500 lira ila 10 bin lira arasında olması bekleniyor. Konuya dair sorulan soruya cevap veren Bilgin, "Asgari ücret benim veya herhangi birisinin açıklayacağı bir konu değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonunu aralık ayında toplayacağım, orada hepsini konuşacağız." Diyerek asgari ücret hakkındaki merakı giderdi. 

İşverene ek destek

Bakan Bilgin asgari ücret zammı için işverene ek bir destek verilip verilmeyeceğine ilişkin de Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısının önemli olduğunu belirterek, “Bunların hepsi komisyonda konuşulacak konulardır” dedi.

EYT, sözleşmeliye kadro, taşeron işçilerin durumu

Milyonlarca kişinin bir süredir dört gözle beklediği EYT hakkında da konuşan Bilgin, “Kamu kuruluşları ile görüşmelerimiz devam ediyor, görüştüğümüz bir iki konu daha var. Bazı kamu kuruluşlarının talepleri var. Onları ele alıp, onların durumunu inceliyoruz. Sözleşmeliler kapsamında biliyorsunuz 500 bin civarında kişi yer almaktadır. Şu anda üzerinde yoğunlaştığımız konu sözleşmeli çalışanlar konusudur. Sözleşmelilerle ilgili talepleri değerlendiriyoruz” açıklamasında bulundu.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal