Asgari ücretli, memur ve emekli herkes bu habere kilitlendi: Maaşlara refah payı artışı geliyor

Yeni yılda belli olacak olan maaş zamlarını tartışan vatandaşlara müjdeli haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı sonrası harekete geçen hükümetin asgari ücretliyi memnun edecek bir çalışma içerisinde olduğu ve ayrıca tüm çalışanlara yüzde 5-10 arasında bir refah payı getirmeyi planladığı ifade edildi.

07.11.2022-10:54 - (Son Güncelleme: 07.11.2022-10:54)

Milyonlarca çalışan vatandaş, Aralık ayında gerçekleşecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısını heyecanla bekliyor. Yeni yılda belli olacak olan maaş zamlarını tartışan vatandaşlara müjdeli haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı sonrası harekete geçen hükümetin asgari ücretliyi memnun edecek bir çalışma içerisinde olduğu ve ayrıca tüm çalışanlara yüzde 5-10 arasında bir refah payı getirmeyi planladığı ifade edildi.

İkramiyeler artacak

Emekli ve memurlara yılbaşında yüzde 5 ila 10 arasında refah payı verilmesi, 3 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının da yükseltilmesi gündeme geldi. Refah payı, çalışanların aldıkları maaşlarından enflasyon oranı düşüldükten sonra, yapılan artıştan hesaplanarak ödenen tutara deniliyor. Böylece, memur, emekli ve işçi, refah payı ile olası kur ve fiyat gibi durumlardan korunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen hafta milletvekilleri ile toplantı yaptı. Milletvekilleri, vatandaşların ücretlerde enflasyon artı refah payı verilmesi, en düşük emekli maaşı ile emeklilerin bayram ikramiyelerinin yükseltilmesi yönünde beklentileri olduğunu iletti. Erdoğan, vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceklerini her zaman söylediğini, bu yönde çalışmaların yapıldığını hatırlattı. Toplantıda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Dar gelirlilere enflasyonun üzerinde bir artış verilmesi için hazırlık yapıyoruz. Refah payının kaç puan olacağını netleştireceğiz" dedi.

Maaşlara Refah Payı

En düşük emekli maaşı asgari ücrete çıkacak

Yeni Asır'da yer alan habere göre, 3 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının yükseltilmesi için çalışma başlatıldı. Bu rakamın asgari ücret düzeyine çıkartılmasına Çalışma Bakanlığı'nın, "Ücret dengesizliği olur. Örneğin bin 500 gün prim yatıran kişi 10 bin gün yatıran ile aynı parayı alacak. Bu da adil değil" diye karşı çıktığı bildirildi.

2023 Asgari ücret belli oldu mu?

Asgari ücret ile ilgili de çalışanları memnun edecek, nefes almalarını sağlayacak bir rakam için hesaplamalar yapılıyor. Kulislerde bu rakamın 7 bin 500- 8 bin lira aralığında olacağı belirtiliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal