Bakan Akar'dan Terör Belasından Kurtulacağız Açıklaması

Bugün gerçekleştirilen kabine toplantısının öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terör ile mücadele konusunda kararlılık mesajı verdi.

07.09.2021-13:43 - (Son Güncelleme: 07.09.2021-14:54) Bakan Akar'dan Terör Belasından Kurtulacağız Açıklaması

Kabine toplasının öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kabil'deki havalimanının yeniden işletilmesiyle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtirken ''Temennimiz şartların olumlu gelişmesi yönünde. Biz NATO kapsamında geçmişte yaptığımız çalışmalarımız sırasında da müttefiklerimize; ‘Afganistan istediği sürece onların yanında oluruz.’ demiştik. Her şey iyi olur diye düşünüyoruz.'' şeklinde konuştu. 

ASİL MİLLETİMİZİ TERÖR BELASINDAN KURTARACAĞIZ

Artan şiddet ve tempoda taaruzi bir ruhla operasyonların devam ettiğini belirten Akar, 23 Nisan’da başlayan ve Irak’ın kuzeyinde Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde eş zamanlı olarak icra edilen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarının sürdüğünü söyledi. Terör örgütünün sözde  yöneticileri, tepesindekiler sonlarının ne olacağını çok anladı diye konuşan Akar, ''İnşallah asil milletimizi terör belasından kurtaracağız.'' temennisinde bulundu.

Akar, terörü kaynağında yok etme stratejisinin ve nokta operasyonlarının devam edeceğini belirtirken ''Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör tehdidine karşı icra ettiği tüm operasyonlarda başta Irak olmak üzere tüm komşularının sınırlarına ve toprak bütünlüğüne saygılı, uluslararası hukuka uygun, meşru müdafaa hakkı kapsamında ve sadece bölgedeki terörist unsurlar hedef alarak gerçekleştirdi.'' şeklinde sürdürdü. 

AKAR'IN TEMENNİSİ ŞARTLARIN OLUMLU GELİŞMESİ 

Kabil'de bulunan havalimanının yeniden işletilmesi için açıklamalarda bulunan Bakan Akar, gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtirken Afganistan’da yardıma ihtiyacı olan aralarında çocukların, kadınların ve yaşlıların bulunduğu milyonlarca insanın var olduğunu söyledi. Temennisinin şartların olumlu gelişmesi yönünde olduğunu ifade eden Akar, ''Biz NATO kapsamında geçmişte yaptığımız çalışmalarımız sırasında da müttefiklerimize; ‘Afganistan istediği sürece onların yanında oluruz.’ demiştik. İnşallah her şey iyi olur diye düşünüyoruz.'' dedi.

GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Akar sözlerini ''(Yeni yönetim ile diyalog) Dışişleri Bakanlığımız, Milli Savunma Bakanlığımız, Milli İstihbarat Teşkilatımız yakın koordinasyon içinde çalışmalarını sürdürüyor. Büyükelçimiz Kabil’de çalışmalarına devam ediyor. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz.'' şeklinde sonlandırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal