Bakan Açıkladı, Yeni Yılda Çiftçiye Rekor Seviyede Yardım Yapılacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamalarda 2022 yılında çiftçiye yapılacak yardımlardan ve çeşitli konulardan bahsetti.

25.11.2021-14:44 - (Son Güncelleme: 25.11.2021-14:44) Bakan Açıkladı, Yeni Yılda Çiftçiye Rekor Seviyede Yardım Yapılacak!

Son dakika gelen bilgilere göre Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Türkiye'nin 206 ülkeye tarım ürünü ihraç ettiğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne gönderdiği video mesajında, Türkiye'nin son yıllarda tarım ihracatında farklı bir seviyede olduğunu belirtirken pandemiye rağmen ihracat ve üretimin durmadığını belirterek şu sözleri söyledi; "Bu dönüşüm sürecinde tarım, orman ve su, tarihte hiç olmadığı kadar önemli bir konuma ulaştı. Bu üç hayati alanda güçlü kalmak, geleceği doğru okumakla, uzun vadeli politikalar oluşturmakla ve süreci doğru yönetmekle mümkün olacak. Bakanlık olarak, bu sürecin detaylı analizini yaparak, planlarımızı ve hedeflerimizi ortaya koyuyor, gıda güvenliğimizi garanti altına alacak, suyumuzu verimli kullanacak ve orman varlığımızı artıracak projeleri tek tek hayata geçiriyoruz" 

2022 YILINDA ÇİFTÇİYE  REKOR SEVİYEDE DESTEK VERİLECEK

2017 yılından bu yana çiftçiye verilen desteklerin artarak devam ettiğini belirten Bakan Pakdemirli verilen desteklerin 12 milyar liradan 25.8 milyar dolara çıkacağını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti; "Hububattan fındığa, çaydan kuru üzüme, incirden kayısıya kadar birçok üründe müdahale alımları yapıyoruz. Ayrıca, Toprak Mahsulleri Ofisimiz aracılığıyla hayvan yetiştiricilerimiz ve gıda sanayimiz için temmuzdan bugüne toplam 3.8 milyon ton hububatın uygun fiyatlı satışını yaparak, maliyetlerde ilave 2 milyar lira yükün önüne geçtik."

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI HIZ KAZANACAK

Türkiye'nin 2022 yılında ağaçlandırma ve var olan su kaynaklarını koruma konusunda önemli adımlar atacağını belirten Bakan Pakdemirli 19 yıldır yapılan yatırımların katlanarak devam edeceğini belirterek şu sözleri söyledi; "Türkiye, tarım alanı bakımından dünyada 31'inci sırada olmasına rağmen, sağladığımız destekler ve geliştirdiğimiz yeni Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıyla tarımsal hasılada Avrupa'da lider, dünyada ise ilk 10 arasındadır. Son 3 yılda, toplam 60 milyar dolarlık tarım ve gıda ürünleri ihracatı yaptık, 15.4 milyar dolar dış ticaret fazlası verdik. Türkiye, 206 ülkeye 2 bin 90 çeşit tarım ve gıda ürünü ihraç eden bir seviyeye ulaşmıştır. Yine buğday unu ihracatında dünyada birinci, makarna ihracatında ikinci sıradayız. Su ürünlerinde 1 milyar dolar olan 2023 ihracat hedefimizi 2019'da yakaladık. Bu yıl ise su ürünlerinde, 1.3 milyar dolar ihracat ve 1 milyar doların üzerinde dış ticaret fazlası bekliyoruz. 2018'e kadar yılda ortalama 2 milyar dolar cari açık veren orman ürünleri dış ticaretini, 2020'de 4.4 milyar dolar ihracat yapan ve 492 milyon dolar cari fazla veren seviyeye ulaştırdık."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal