Bakan Pakdemirli Açıkladı: Satılamayan Kurbanlıkları Et Ve Süt Kurumu Satın Alacak!

Bakan Pakdemirli; ellerinde kurbanlıkları kalan satıcıların hayvanlarını Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı olan Et ve Süt Kurumu’nun alacağını bildirdi.

23.07.2021-09:45 - (Son Güncelleme: 23.07.2021-10:28) Bakan Pakdemirli Açıkladı: Satılamayan Kurbanlıkları Et Ve Süt Kurumu Satın Alacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli müjdeli haberi verdi. Kurban Bayramı'nda kurbanlıkları ellerinde kalan satıcıların bu durumu dert etmesine gerek kalmadı. Bakan Pakdemirli, geriye kalan kurbanlıkların mağdur olmayacağını dile getirerek, geride olan hayvanları Et ve Süt Kurumunun (ESK) alacağını bilgisini verdi. 

BAKAN PAKDEMİRLİ: 'YETİŞTİRİCİLERİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ' 

Bakan Pakdemirli, yaptığı yazılı açıklamasında, kurbanlıklarını satamayan üreticilere sunulacak imkan doğrultusunda satıcıların mağdur olmayacağını dile getirerek, ‘Kurban Bayramı nedeniyle üreticilerimiz tarafından hayvan pazarlarına getirilen ancak satılamayan kurbanlıklar, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacak. Bu yıl da kurbanlıklarını satamayan yetiştiricilerimizi mağdur etmeyeceğiz. Pazarda satılamayan hayvanların tamamını, talep etmeleri halinde, Et ve Süt Kurumumuz eliyle biz alacağız’ ifadelerini kullandı. 

KURBANLIK ETLERİN KİLOGRAM FİYATI 

Bununla beraber üretim yapanların en yakın ESK kombinalarına başvurabileceklerine de değinen Pakdemirli, fiyatlandırma hakkında da bilgilendirmelerde bulunarak ‘Et ve Süt Kurumumuz bu yıl, birinci kalite büyükbaş kurbanlıkların et kilogramını 42 liradan, ikinci kalite kesimlik kurbanlıkların et kilogramını 40 liradan satın alacak. Küçükbaş hayvanlarda ise birinci kalite toklu kurbanlıkların et kilogramını 42 liradan, ikinci kalite koyunların et kilogramını 38 liradan satın alacak’ şeklinde konuştu. 

SEVK BELGELERİNİN İBRAZ EDİLMESİ GEREKİYOR 

Diğer yandan, alım fiyatlarına ilişkin başka ayrıntıların bugün ESK tarafından duyurulacağını açıklayan Bakan Pakdemirli, üreticilerin, kesime getirecekleri elde kalan kurbanlık hayvanları için tarım il müdürlükleri tarafından hayvan pazarlarında görevlendirilen veteriner hekimler tarafından verilen sevk belgelerini ibraz etmeleri gerektiğine de vurgu yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal