Bakan Açıkladı, Yeni Müjdeler Yakında Paylaşılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Karadeniz'de bulunan doğal gaz hakkındaki son gelişmeler hakkında konuştu.

09.11.2021-14:15 - (Son Güncelleme: 09.11.2021-15:44)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Karadeniz'de bulunan doğal gaz hakkındaki son gelişmeler hakkında konuştu.

Son dakika gelen bilgilere göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptığı açıklamalarda Karadeniz'de keşfedilen doğal gazın önemini vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu; "Karadeniz'deki keşiflerimizin miktarını ve değerini artıracak yeni müjdeler için gün sayıyoruz"

TÜRKİYE 2023 YILINDA NÜKLEER ENERJİYE GEÇİYOR

Akkuyu Nükleer Santrali’nin 2023 yılında kullanıma açılacağını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yaptığı açıklamayı şu şekilde devam ettirdi; "2023’te nükleer enerjiyi de portföyümüze eklemiş olacağız. Geçen sene madencilik sektörü pazarını korudu. Enerjiyi kamu ve özel sektörle örnek gösterilen bir sektör haline getirdik. 607 megavatlık 3 yenilenebilir enerji tesisimizi daha devreye alıyoruz. Adıyaman, Bingöl ve Balıkesir’de 3 yeni tesisle yenilenebilir enerjide daha fazla yerli ve yenilenebilir anlayışımıza bir tuğla daha koymuş olacağız. Vatandaşlarımıza 127 milyar liralık enerji desteği vererek faturalardaki yükü azalttık. TRT ve enerji fonunu kaldırarak vatandaşa 3 milyar liralık bir destek daha vermiş olacağız. Bir dönem kurum çatısı altında görev yaptığım EPDK binasının ve açılışını gerçekleştirdiğimiz 3 yeni enerji tesisinin hayırlara vesile olmasını bekliyorum."

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINA YATIRIMLAR ARTACAK

Yenilenebilir enerjinin gelecekte çok daha önemli olacağının altını çizen Bakan Fatih Dönmez, sözlerine şu şekilde devam etti; "Adıyaman, Bingöl ve Balıkesir'de biri güneş enerjisi, biri biyokütle diğeri de hibrit olmak 3 yeni tesisle daha yenilenebilir enerjide her zaman ifade ettiğimiz 'Daha Fazla Yerli, Daha Fazla Yenilenebilir' anlayışımıza bir tuğla daha ekliyoruz. Bir yandan Türkiye'nin enerjisini her geçen gün yükseltirken, diğer yandan da vatandaşlarımızı artan küresel enerji fiyatlarından korumak için gereken her türlü tedbiri alıyoruz."


ENERJİ KRİZİ FİYATLARI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Pandemi sebebiyle ortaya çıkan enerji krizinin, enerji fiyatlarına olumsuz yansıdığını ancak Türkiye'nin çevre ülkelere göre iyi bir noktada olduğunu söyleyen Bakan Fatih Dönmez açıklamalarını şu sözlerle noktaladı; "Dünya bir enerji dar boğazından geçiyor. Bu durum enerji fiyatlarının özellikle son 1 yıldır yüzde 200-300'lere varan, 2-3 stok piyasalarda 5 kat oranda artışa neden oldu. Yerli ve milli kaynaklar yaşanan şok dalgasına karşı adeta bir koruyucu şemsiye, paratoner görevi üstlendi. Avrupa'da enerji krizinin yaşandığı bu dönemde, Türkiye'nin bölge ülkelerine kıyasla arz ve tedarik konusunda iyi bir noktada. Bu sene 11'inci Enerji Zirvesi'ni yine Antalya'da yapacağız. Zirvede, Türkiye ve küresel enerji piyasalarındaki son gelişmeler, Akdeniz ve Orta Doğu'da yaşanan ve enerji piyasalarını etkileyen konular gündemde olacak."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal