Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Açıkladı! İnsansız Tanklar Yakında Seri Üretime Geçiyor!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı yaptığı açıklamalarda insansız kara tanklarının kısa bir süre içinde envantere ekleneceğini açıkladı.

09.11.2021-13:53 - (Son Güncelleme: 09.11.2021-14:37)

Son dakika gelen bilgilere göre, yerli imkanlar ile üretilen insansız kara aracı hafif, orta ve ağrı sınıf olarak seri üretime geçiyor.

"İnsansız Kara Araçları ve Askeri Robotik Teknolojiler Töreni" açılışına katılan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, törende Türkiye'nin savunma sanayisi alanında geliştiğini, yerli ve milli projelerin envanterde bir bir yerini aldığını belirterek şu sözleri söyledi; "İnsansız hava araçlarında sağladığımız başarıyla beraber kara, deniz hatta denizaltı araçlarında benzeri bir sistemi ortaya koymak hatta çok rollü insansız araçlara doğru yol almak, robotik sistemlere doğrudan çalışmak gerektiği aşikar. Çoklu operasyonel ihtiyaçları karşılamak ancak bu tür sistemlerin entegrasyonu, beraber çalışabilirliklerinin sağlanmasıyla mümkün olacaktır. Eğer yarının gelişmelerini bugünden öngöremezsek yarın harekat alanında karşımıza çıkacak bazı unsurlar bize sürpriz etkisi yapabilir. Bizim amacımız ise tam tersine hasımlarımıza sürpriz etkisi yapacak bazı unsurları sahaya vermektir."

ÜRETİMDE DAHA SERİ OLUNACAK

Asker ve polis ekiplerine son teknoloji ürünleri sağlamak için hızla çalıştıklarını belirten Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı sözlerini şu şekilde noktaladı;  "İnsansız kara aracı yolculuğumuz başlayalı epey oldu ama buradaki ilerlememizin hızını yeterli görmüyorum. Bu aşamadan sonra geriye dönüp bakarak bu meseleyi hızlandırmak, kime, ne görev düşüyorsa tekrar dersimizi çalışmamız ve süreci hızlandırmamız zaman ve yetenek açısından daha etkin ve yetkin ürünleri biran önce sahaya vermemiz gerekiyor. Bu ürünler sahada oldukça, kullanıldıkça olgunlaşacaklar."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal