Bakan Açıkladı, Türksat 5B Uydusunun Fırlatma Tarihi Belli Oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin uzay çalışmalarındaki son gelişmelerinden bahsetti.

24.11.2021-14:06 - (Son Güncelleme: 24.11.2021-16:42) Bakan Açıkladı, Türksat 5B Uydusunun Fırlatma Tarihi Belli Oldu!

Son dakika gelen bilgilere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat 5B uydusunun aralık ayı içerisinde uzaya fırlatılacağını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı yazılı açıklamalarda Türkiye'nin uzay vatanda gelecek yıllarda etkisini artıracağını açıkladı. Türksat 5B'nin fırlatılmak üzere Space X'in tesislerine nakledileceğini daha sonra buradan fırlatılacağını aktarırken konu hakkında şu sözleri söyledi; "Mevcut proje takvimine göre 2021 yılı Aralık ayının sonunda Türksat 5B uydusunun Space X firmasının, ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Üssü'nden Falcon 9 tip roketiyle fırlatılması planlanıyor."

TÜRKSAT 5B İLETİŞİM KAPASİTESİNİ 15 KAT ARTIRACAK

Türksat 5B uydusunun özelliklerinden bahseden Bakan Karaismailoğlu yaotığı açıklamalarda aydalı yük kapasitesi ve güç değerleri ile Türksat uydu filosunun en güçlüsü olacak Türksat 5B'nin Sabit Uydu Servis FSS sınıf uydulara göre en az 20 kat fazla kapasite verimliliği bulunan yüksek verimli olduğunun altını çizerek şu ifadelere yer verdi; "Frekansın tekrar kullanımı ve çoklu hüzme kapsama konseptlerinin kullanıldığı Ka-Band faydalı yükü ile toplamda 55 Gbps'den daha fazla veri iletim kapasitesi sağlayacak. Türkiye'nin uydu veri iletişim kapasitesi olan Ka-Band kapasitesini 15 kattan fazla artıracak olan Türksat 5B, uydu haberleşmesinin kullanıldığı özellikle denizcilik ve havacılık gibi ticari sektörlerde etkin bir biçimde yerini alacak. rıca 35 yılın üzerindeki manevra ömrüyle 42 derece doğu yörüngesindeki ilgili frekans ve yörünge kullanım haklarının korunması temin edilecek."

TÜRKSAT 6A'NIN ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Türksat'ın yeni uydusu olacak olan Türksat 6A'nın çalışmalarının tüm hızı ile sürdüğünü aktaran Bakan Karaismailoğlu konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu;  "Bir milat olacak olan Türksat 6A, havacılık, uzay ve savunma sektörümüzün önde gelen proje paydaşları tarafından yerli ve milli imkanlar ile geliştirilen güncel pek çok haberleşme uydusu sistemini barındırmaktadır. Türksat 6A ile Türkiye GEO uydu teknolojisine sahip olan, üreten ve ihraç eden ülkeler arasında yerini alacaktır."

TÜRKİYE UYDU ÜRETEBİLEN 10 ÜLKEDEN BİRİ OLACAK

Türksat 6A'nın hayata geçmesi ile birlikte Türkiye'nin dünyadaki sayılı ülkelerden biri olacağını aktaran Bakan Karaismailoğlu yaptığı açıklamayı şu ifadelerle sonlandırdı; "Mühendislik modeli entegrasyonu USET merkezinde 2021'in nisan ayında tamamlanan 6A'nın, uydu sistem seviyesi çevresel test faaliyetlerine başlandı. Bu faaliyetler kapsamında Isıl Denge Testi, Akustik Titreşim, Sinüs Titreşim Testleri, Kütle Merkezi Ölçümleri, Statik Yük Testleri icra edilmekte ve Uçuş Modeli entegrasyon faaliyetleri ise USET merkezinde eş zamanlı yürütülmektedir. Proje kapsamında en önemli kazanımlarımız arasında yer alan ve yerli olarak geliştirilen 29 adet ekipmanın yeterlilik ve mühendislik modellerine ait üretim ve testleri tamamlandı. Uçuş modelinde kullanılacak ekipmanların ise üretim ve test süreçleri devam ediyor."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal