Bakan Açıkladı, Süpersonik Hızda Çalışan Motor 2022'de Envantere Girecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı yaptığı açıklamalarda yerli projelerin geleceği hakkında konuşurken yeni projeler hakkında bilgiler verdi.

03.11.2021-15:12 - (Son Güncelleme: 03.11.2021-15:12)

Son dakika gelen bilgilere göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanı yaptığı açıklamada sıvı yakıt kullanan RAMJET PROJESİ'nin motorunun 2022 yılında tamamlanacağını açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı yaptığı açıklamada TOGG ve TURKOVAC aşısına dair açıklamalarda bulunurken RAMJET projesi hakkında şu açıklamalar yapıldı; "2022'de süpersonik hızlarda çalışan RAMJET Motoru prototipini ortaya çıkaracağız."

İHRACAT YAPAN ŞEHİRLERE VERİLEN DESTEKLER ARTACAK

İmalat ve ihracat yapan şehirlerin "Üreten Şehirler" projesi altında birleştirilerek ekonomik kalkınmanın sağlanacağını belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; "Böylece Adana, Antalya, Balıkesir, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Manisa, Mersin, Sakarya ve Tekirdağ illerimizi uluslararası alanda daha rekabetçi konuma taşıyacağız. GAP, DOKAP, DAP ve KOP Bölge Kalkınma İdarelerimiz bugüne kadar 5 bin 731 projeye 2021 fiyatlarıyla 5 milyar 802 milyon lira kaynak aktardı."

SANAYİ VE TEKNOLOJİ ALANINDA 11 YENİ ANLAŞMA YAPILDI

2021 yılında sanayi, bilim ve teknoloji alanında 11 yeni anlaşma yapıldığını belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı bu anlaşmaların ağırlıklı olarak Afrika ülkeleri ile yapıldığını belirtti. Bakan açıklamalarına şu cümle ile devam etti; "KOSGEB aracılığıyla 61 bini aşkın işletmeye, yılbaşından bu yana 1 milyar 740 milyon lira kaynak aktardık."  İmalat Sanayinde Dijitalleşme temasıyla büyüklüğü 116 milyon lirayı bulan projeleri destekleme kararı aldıklarını anlatan Sanayi ve Teknoloji Bakanı, esnafa 114 milyon liralık faizsiz kredi imkanı sunduklarını hatırlattı.

YERLİ VE MİLLİ FÜZELER YOLDA

Tamamen yerli ve milli imkanlar ile üretilen GÖKDOĞAN VE BOZDOĞAN füzelerinin testlerinin tamamladığını belirten Sanayi ve  Teknoloji Bakanı sözlerine şu şekilde devam etti; "Sıvı yakıtlı RAMJET projesinde son safhaya geldik. 2022'de süpersonik hızlarda çalışan RAMJET Motoru prototipini ortaya çıkaracağız. Geliştirdiğimiz Yerli ve Milli Sualtı Savaş Yönetim Sisteminin karadaki testlerini tamamlayarak Preveze Denizaltımıza entegre ettik."

TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYOR

Türk Standartları Enstitüsü'nün yıllardır üstüne koyarak başarılarını devam ettirdiğini belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı, belgelendirme ve markalaşmanın süreceğini vurgulayarak şu açıklamalara yer verdi; "TSE bu yıl 20 bin ürün, 4 bin yönetim sistemi, 30 bin hizmet yeri belgelendirmesi gerçekleştirdi. Ulaşım ve lojistik alanında 400 bin, muayene gözetim alanında 250 bin, deney ve kalibrasyon alanında da 100 bini aşkın belge ve rapor düzenledi. İthalat konusunda 45 bine yaklaşan denetim gerçekleştirirken, 30 bin kişinin teknik yetkinliğini belgelendirdi. Muayene-gözetim alanında elektrikli araç ekosistemine yönelik, uluslararası gereklere uygun, teknik çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda 2021'de Elektrikli Araçlar ve Elektrikli Araç Şarj Sistemleri ile Elektrikli Araç Şarj Üniteleri ve İstasyonları hakkında 2 önemli standart yayımladık. Yine bu yıl, ikinci el cep telefonu alım-satımlarında hayati öneme sahip Cep Telefonu Yenileme Merkezleri için ilk kez bir standart belirledik. Kullanılmış elektronik ürünlerin ekonomiye tekrar kazandırılmasını sağlayacak bu standartla vatandaşlarımız ikinci el ürünlere güvenle erişebilecek."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal