Bahçeşehir Koleji, Reggio Emilia'yı mağlup ederek FIBA Europe Cup'ta şampiyon oldu!

Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup finali ikinci maçında Unahotels Reggio Emilia’yı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda 90-74’lük skorla mağlup ederek kupayı müzesine götürmeyi başardı.İtalyan ekibini mağlup ederek kupayı kazanan temilcimiz coşkulu bir kutlama yaptı.

28.04.2022-09:15 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-09:15) Bahçeşehir Koleji, Reggio Emilia'yı mağlup ederek FIBA Europe Cup'ta şampiyon oldu!

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan zorlu final karşılaşmasına taraftarlar çok yoğun bir ilgi gösterdi. 13.500 kapasiteli salonda biletler maçın öncesinde tükendi. Coşkulu bir taraftar topluluğu önünde İtalyan ekibi Unahotels Reggio Emilia ile FIBA Europe Cup finali ikinci maçında karşı karşıya gelen temsilcimiz Bahçeşehir Koleji kupanın sahibi olmayı başardı.

Bahçeşehir'de Jasal Smith fark yarattı

Müsabakanın ilk çeyreğini 30-16 üstün geçen Bahçeşehir Koleji, soyunma odasına da 43-37 önde gitti. Üçüncü periyodu da 64-56 önde kapatan ev sahibi ekip, karşılaşmadan 90-74 galip ayrıldı. Bahçeşehir Koleji’nde Jamal Smith 17, Jamal Jones 14, ve Sam Dekker ile Tarih Black 12’şer sayı kaydetti. Jasal Smith, final karşılaşmasının MVP (en değerli oyuncusu) seçildi.


Başantrenör Erhan Ernak'ın kupa sevinci

FIBA Europe Cup'ta final karşılaşmasını kazanarak kupayı müzesine getirmeyi başaran Bahçeşehir Koleji'nde Başantrenör Erhan Ernak, karşılaşmanın ardından duygusal açıklamalarda bulundu. Erhan Ernak, yaptığı açıklamalarda ;

' Bizim için kolay bir yolculuk olmadı. Sezon boyunca çok ciddi sakatlık problemleriyle boğuştuk ama her daim bir arada kalmayı bildik. Oyuncularımız, teknik ekibimiz, kulüp personelimiz sezon boyunca büyük bir özveriyle çalışarak bu başarıyı mümkün kıldı. Her birine teşekkür ediyorum.  Bu hayali ilk olarak 2019-20 sezonunda kurduk ancak pandemi nedeniyle biraz beklemek zorunda kaldık. Bu süreç içerisinde büyüdük, geliştik ve Bahçeşehir Koleji’ni Avrupa basketbol haritasına sokmayı başardık. FIBA Europe Cup’ı Türkiye’ye getiren ilk takım olduğumuz için gurur duyuyor ve bu kupayı ülkemize armağan ediyoruz. Umarım bu başarımızın üzerine koyarak gidebilir ve önümüzdeki senelerde de Türk basketbolunu Avrupa arenasında başarılı bir şekilde temsil ederiz. ' ifadelerini kullandı.

Hüseyin Yücel'den kupa sevincinde açıklamalar

Bahçeşehir Koleji'nin Başkanı Hüseyin Yücel ise FIBA Europe Cup kutlaması sırasında yaptığı açıklamalarda ;

' Uzun soluklu bir yoldu. Sonunda hedefe ulaştık. FIBA Europe Cup’ı kazanan ilk Türk takımının Kulüp Başkanı olarak sevincim tarif edilemez. Hiçbir emeğin karşılıksız kalmadığını görmenin sevincini yaşıyoruz. Takım olarak disiplinli, istikrarlı, bilinçli çalışmak, emek vermek mutlaka sonunda başarıyı kaçınılmaz kılıyor. Pandemi nedeniyle bizim için yarım kalan hikayeydi. Bu yarım kalan hikayeyi şimdi güzel bir şekilde sonuçlandırdığımız için gururluyuz. İnşallah tek yürek olarak Bahçeşehir Koleji’nin yükselişi devam edecek. Arkamızdaki eğitim kurumuna layık olacağız ve bayrağımızı daha da yukarılara taşımaya devam edeceğiz. ' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal