Bağışıklık Güçlendirici Yiyecekler

Bağışıklığın her daim güçlü olması gerekmektedir. Çünkü düşük bağışıklık çoğu hastalığın habercisidir. Bağışıklığınızı her daim yüksek tutmak için öneriler. Bağışıklık nasıl güçlendirilir?

27.02.2021-16:34 - (Son Güncelleme: 08.02.2022-14:19)

Dengeli beslenmenin temelinde yer alan gıda çeşitliliği güçlü bağışıklık sisteminin temelini oluşturmaktadır. Mevsiminde taze sebze meyve tüketmeli, beslenme programınıza kuru baklagilleri dahil etmeli, taze balık ve et ile beslenmelisiniz.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ NASIL GÜÇLENDİRİLİR?

- Akdeniz diyeti ile beslenin: Diyetinizi her daim taze ve mümkünse çiğ sebze ve meyve içeriğince zengin gıdalar, temel gıda olarak çok az işlenmiş kepekli tahıllar ve baklagiller ve orta derece balık ile düşük miktarda tüketilen kırmızı et tercih edilmelidir. Soğuk sıkım sızma zeytinyağı, fındık, avokado ve tohumlar ana yağ kaynakları olmalıdır. Şekerli, tuzlu, beyaz un içerikli ve hayvansal yağlar günlük beslenmedeki miktarı en düşük içerikler olmalıdır.

- Antioksidanları ihmal etmeyin: Kırmızı pancar, yaban mersini, çilek, mor lahana, domates gibi koyu kırmızı, mor meyve ve sebzeler vücuttaki serbest radikalleri etkisiz hale getirip, kanser hücrelerinin çoğalmasını engeller,  kan şekerini dengeler.

- Vitaminleri gıdadan almaya özen gösterin: Vitaminleri gıdalar ve meyvelerden alın! Çünkü takviyelerden önce asıl önemli konu doğal yollardan almaktır. Dengeli beslenin. İhtiyacınız olan her vitamin ve mineral doğal sebze ve meyvelerde mevcuttur. Hayati bir öneme sahip D vitamininin süt ve süt ürünleri, yumurta, balık gibi gıdalarda bulunsa da en büyük kaynağının güneş olduğunu unutmayın.

- Düzenli su için: Tüm organlar su ile çalışır ve vücut kendini su ile temizler. Günde kilo gram başına 30-35 ml su içmeyi ihmal etmeyin.


- Vücudun normal dengesini bozmayın: Abur cubur olarak nitelendirilen hazır yiyecekler, hızla kilo aldırırken, kronik hastalıklara yatkınlığı artırıcıdır. Sınırlı tüketmeye çalışın.

- Doğru diyet programını uygulayın: Zayıflama diyetlerinin size uygun olup olmadığını uzmanından öğrenin. Hatalı bir tercih sizi yeme bozukluğuna, kalp krizine veya düzensiz kan şekerine bağlı diyabete sürükleyebilir.

- Bitki çayı ve baharatı bilinçli tüketin: İçtiğiniz ilaç ya da bir besinle etkileşim gösterebilen bitki çayları ile baharatları bilinçli ve dozunda tüketmeye dikkat edin.

- Alkol tüketmeyin: Akciğer kanseri, astım, karaciğer yağlanması gibi hastalıkların temelinde yatan alkolden (tabii sigaradan da) uzak durmalısınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal