Bağırsak Kanserini Önleyen Besinler

Son zamanlarda artan kanser türlerinden biri de bağırsak kanseri. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre her gün tükettiğimiz bazı besinler, bu kanser türünün oluşumunu engelliyor.

27.02.2019-15:26 - (Son Güncelleme: 27.02.2019-15:20) Bağırsak Kanserini Önleyen Besinler

Son zamanlarda artan kanser türlerinden biri de bağırsak kanseri. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre her gün tükettiğimiz bazı besinler, bu kanser türünün oluşumunu engelliyor. İşte detaylar...

Soğan ve Sarımsak Tüketimi

Bir araştırmada, sarımsak, pırasa, frenk soğanı gibi allium sebzelerinin bağırsak kanseri riskini büyük ölçüde azalttığı söyleniyor. Her yıl bağırsak kanseri olanların sayısında artış görülüyor. Doktorlar bu kanser riskini azaltmak için günde bir küçük soğan tüketmenin yeterli olduğunu belirtiyor.

Pişirme Şekli Etkiliyor

Allium sebzelerdeki biyoaktif bileşiklerin daha önce meme ve prostat kanserine karşı koruduğu da araştırmalar tarafından ortaya çıkmıştı. En son çalışmanın kıdemli yazarı Shenyang'daki Çin Tıp Üniversitesi Birinci Hastanesinden Dr. Zhi Li, "Allium sebzelerin miktarını arttırınca, hastalıktan da korunabilirsiniz." diyor. Dr. Li, pişirme yöntemlerinin bir etkisi olduğunun altını çiziyor. Örneğin, soğanın kaynatılması faydalı kimyasalları azaltırken, taze sarımsakların dilimlenmesi ve ezilmesi yararlı oluyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal