02.02.2022-16:16 (Son Güncelleme:19.07.2022-15:49)


1

Süper Lig'e geri döndü!

Süper Lig'e geri döndü!

Galatasaray ara transfer döneminde çok önemli bir transfere imza attı. Sarı kırmızılılar eski futbolcusu Bafetimbi Gomis'i yeniden kadrosuna katmayı başardı. Galatasaray'da önceki oynadığı dönem sergilediği performansla gerek Galatasaray takımının gerek Galatasaray taraftarının sevdiği isimlerden birisi haline gelen futbolcu sarı kırmızılılara geri döndü.



2

Futbolcunun hayatı

Futbolcunun hayatı

Galatasaray'ın transferi Bafetimbi Gomis, 6 Ağustos 1985 yılında Fransa'nın La Seyne şehrinde doğdu. Futbola ise ilk ülkesinin St. Etienne takımının alt yapısında başladı. St-Etienne takımının altyapısında sergilediği performansla takımın A seviyesine çıkmayı başardı. Burada sergilediği başarılı performansın ardından bir başka Fransız ekibi Troyes'in yolunu tuttu. Sonrasında ise Fransız devi O. Lyon'a transferi gerçekleşti. Bafetimbi Gomis, Lyon formasını terletmesinin ardından İngiliz ekibi Swansea'nın yolunu tuttu. Swansea sonrasında ülkesinin Marsilya takımına transfer oldu. Marsilya sonrasında Swansea'ye geri dönen fubtolcu 2017'nin yaz transfer döneminde Galatasaray'a transfer oldu. Galatasaray'da oynadığı futbolla kendiisne hayran bırakan futbolcu 2018'in yaz transfer döneminde Suudi Arabistan ekibi Hilal'e transfer oldu. Hilal takımında 4 sezon top oynayan futbolcu, kış transferinde sürpriz bir şekilde Galatasaray'a transfer oldu.



3

Hangi takımlarda oynadı?

Hangi takımlarda oynadı?

Yıldız futbolcu kariyerinde sırasıyla; St Etienne, Troyes, Lyon, Swansea, Marsilya, Galatasaray ve Hilal formalarını terletti.



4

Hangi mevkide oynuyor?

Hangi mevkide oynuyor?

Fransız golcünün mevkisi forvettir.



5

Kariyerinde kaç golü var?

Kariyerinde kaç golü var?

Fransız yıldız golcü Bafetimbi Gomis kariyeri boyunca çıktığı 716 karşılaşmada 327 gol atmıştır ve 79 kez asist yapmıştır. Futbolcunun bu performansı büyük dikkat çekmektedir.



6

Nerelidir?

Nerelidir?

Galatasaray'ın transferi Bafetimbi Gomis Fransızdır.



7

Kaç yaşındadır?

Kaç yaşındadır?

Galatasaray'ın transferi Bafetimbi Gomis 6 Ağustos 1985 doğumludur. Yani 36 yaşındadır.



8

Başarıları nedir?

Başarıları nedir?

Futbolcu kariyerinde 2 kez gol kralı oldu. 1 kez Lyon ile Fransız Kupası'nı kazandı. 1 kez Galatasaray ile Türkiye Süper Lig'i kazandı. Hilal ile 1 kez Suudi Kupası'nı, 2 kez Suudi Ligi'ni ve 1 kez Suudi Süper Kupası'nı kazandı. Ayrıca Lyon ile Fransız Kupası'nı kazanmanın mutluluğunu yaşadı.



9

Boyu nedir?

Boyu nedir?

Galatasaray'ın yeni transferi Bafetimbi Gomis'in boyu 1.84'dür.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR