BAE'nin yeni Devlet Başkanı açıklandı: Şeyh Halife Bin Zayed resmen başkan!

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el-Nehyan, abisi Şeyh Halife bin Zayed el-Nehyan'ın ölümünden sonra BAE'nin yeni Devlet Başkanı oldu.

14.05.2022-14:06 - (Son Güncelleme: 14.05.2022-14:45) BAE'nin yeni Devlet Başkanı açıklandı: Şeyh Halife Bin Zayed resmen başkan!

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Ajansı WAM’ın haberine göre, ülkede bugün Federal Yüksek Konseyi toplandı ve yeni devlet başkanı seçildi.  

WAM, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el-Nehyan'ın, abisi Şeyh Halife bin Zayed el-Nehyan'ın vefatından sonra BAE'nin yeni Devlet Başkanı olarak seçildiğini açıkladı.

Artık resmen başkan

el-Nahyan'ın senelerdir süre gelen rahatsızlıkları sebebiyle, BAE'yi somut bir şekilde Zayed yönetiyordu. Söz konusu gelişmeyle beraber Zayed, BAE Devlet Başkanı olarak resmi olarak seçilmiş oldu.

El Mektum'dan Zayed'e bağımlılık yemini

Ülkede bulunan önemli karakterlerden biri olan ve vefat eden Devlet Başkanı’nın yerine gelebileceği konuşulan Muhammed bin Raşid el-Mektum da sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bir paylaşım yaptı ve Bin Zayed'e bağlı olacağın dair bir sözde bulundu:

"Kardeşim Muhammed bin Zayed'i, lider olarak tanıyorduk. O'na başkan oluşuna biat ettik."

BAE'nin yeni Devlet Başkanı açıklandı: Şeyh Halife Bin Zayed resmen başkan!

Erdoğan BAE'ye gidecek

el-Nehyan'ın vefatının ardından BAE'de ulusal yas olacağı duyurulurken; bayraklar 40 günlük bir zaman için yarıya indirilmişti. Öte yandan; ülkede bütün devlet dairelerinin 3 gün süreyle kapalı olacağı açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün cuma namazının ardından bir açıklamada bulunmuş ve; BAE'ye taziye mesajlarını göndererek; el-Nehyan'ın vefatı sebebiyle bu ülkeye bir taziye ziyareti gerçekleştireceğini aktarmıştı:

"Uzun süredir rahatsızlığı vardı, bugün de Rahmet-i Rahman'a kavuştu. Allah rahmet eylesin. Taziye için 3 gün sürecek bir ziyarette bulunacağız."

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal