BAE Türkiye'ye yatırım için kolları sıvıyor

Birleşik Arap Emirlikleri'nin üç bakanı ile yatırım fonu ve şirketlerinin üst düzey temsilcileri, Türkiye'deki yatırım imkanlarını mercek altına almak için kamu, özel sektör kuruluşları ile iş dünyası temsilcileri ile İstanbul'da düzenlenen yatırım çalıştayında buluşacak.

13.07.2022-10:21 - (Son Güncelleme: 13.07.2022-17:28) BAE Türkiye'ye yatırım için kolları sıvıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasi trafiği sonrasında BAE'nin Türk ekonomisine yapmayı hedeflediği yatırımları netlik kazanıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın daveti ile, BAE Sanayi ve İleri Teknolojiler Bakanı Sultan Ahmed Al Jaber, Dış Ticaret Sorumlusu Thani Bin Ahmed Al Zeyoudi ve ayrıca BAE Uzay Ajansı Başkanı olan Halk Eğitimi ve İleri Teknolojilerden Sorumlu Devlet Bakanı Sarah Bint Yousef Al Amiri, şirket üst düzey yöneticileri ile Türkiye'ye ziyarete geldi.

Karşılıklı üst düzey ziyaretler ile normale binen Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri yeni dönemin başladığını işaretlemesi bakımından önemli olan ziyaretler dahilinde bugün, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde, yatırım çalıştayı yapılacak.

Çalıştayda sanayi, yenilenebilir enerji, petrokimya, gıda, e-ticaret, savunma, otomotiv ve havacılık gibi sektörlerde faaliyetini sürdüren kamu iştiraki kuruluşlar ile şirketlerin temsilcileriyle BAE'nin öncü şirketleri arasında potansiyel iş birliği imkanları masaya yatırılacak.

 bae

Uzay anlaşması

Ziyarette "Uzayın Barışçıl Kullanımı, Uzay Bilimi, Teknolojileri ve Uygulamaları Alanlarında İş Birliğine İlişkin Mutabakat Zaptı" na da imza atılacak.

Yapılan anlaşma ile uzay araştırmaları, teknolojileri ve uygulamaları alanında 2 ülke insan kaynağı yetiştirerek, bilgi ve tecrübelerini paylaşacak. Yörünge altı uçuşlar, fırlatma, roket, görüntüleme uydu sistemleri gibi alanlarda ortak Ar-Ge çalışmaları yapılacak.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal