Badem Sütünün Faydaları Nelerdir?

Badem sütünün yararları nelerdir? Badem sütü evde nasıl yapılır? Badem sütünün diğer sütlerden farkı nedir? Badem sütü ile ilgili merak ettiklerinizin cevapları haberin devamında...

01.06.2020-11:11 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-11:50) Badem Sütünün Faydaları Nelerdir?

Badem sütünü artık sadece veganlar tercih etmiyor. Marketler de satılan badem sütleri ise diğer sütlerin fiyatına oranla bir hayli fazla. Bu nedenle evinizde kendiniz badem sütü yaparak tasarruf edebilirsiniz.

NEDEN BADEM SÜTÜ TERCİH ETMELİYİZ?

Badem sütü tamamen bitkisel bir süt ürünüdür. Özellikle midesinde laktoz inteloransı sorunu olanlar badem sütünü tercih edebilirler. İnek sütünde olduğu gibi yoğun bir kokusu yoktur. Mineral içeriği sayesinde bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir. Kolayca sindirilebilir, metabolizmanızı hızlandırır. Yoğun lif içeriği sayesinde bağırsak duvarınız korunur.

BADEM SÜTÜ KİLO VERMEYE YARDIMCI MI?

Kalorisi inek sütü ve soya sütüne oranla daha azdır. Düşük kalorilidir. Glutensiz ve laktozsuz oluşu sayesinde diyetlerde tercih edilebilecek olan en iyi süt türlerindendir. Lif içeriği sayesinde kolestrolünüzü dengede tutar.

EVDE BADEM SÜTÜ NASIL YAPILIR?

Marketlerde ki badem sütü fiyatları ortalama 30 TL'dir. Ev yapımı badem sütü yapabilirsiniz. İşte tarif…

MALZEMLER

  • 2 su bardağı çiğ badem
  • 4 su bardağı su
  • Tülbent

NASIL YAPILIR?

Bademleri bir gece önceden su ile dolu kavanoza koyun. Tüm gece suda duran bademler yumuşayacaktır. Yumuşamış bademler süzün ve kabukları yumuşadığı için soymak kolay olacaktır. Daha sonra süzülmüş su ve kabuksuz bademleri blendırdan geçirin. Üzerine 1 bardak daha su eklenerek karıştırın. Tülbent yardımıyla bademler süzün. Badem sütünün içine aroma ve koku vermesi için tercihinize bağlı tarçın ekleyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal