Babasına Bombalı Paket Gönderen Kişi Hakkında Flaş Gelişme

İstanbul'da babasına maaşına zam yapmadığı için bombalı paket gönderen tutuklu sanık Alican Kurdaş'a 71 yıl hapis istendi.

27.06.2018-20:25 - (Son Güncelleme: 27.06.2018-20:27)

İstanbul’un Maltepe ilçesinde, Alican Kurdaş 31 Kasım 2016 tarihinde babasına ait işyerine hazırladığı bombalı paketi bıraktı. Patlayan bomba sonucunda babası ağır olmak üzere, orada bulunan iki kişinin de yaralanmasına sebep olan tutuklu sanık Alican Kurdaş'ın yargılandığı dava görüldü. Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Alican Kurdaş’la avukatı hazır bulundu.

‘BASINCIN NEDENİ KUTU'

Davada, konuşan sanık Alican Kurdaş, bombanın parça tesirli olmadığını ilk günden beri söylediğini iddia ederek, “Bu patlayıcıyı kendim yaptım, bir yerden almadım. Patlamanın internetteki videolardaki haliyle kalacağını zannediyordum. Bu kadar şiddetli basınç yapması tahminimce kutudan kaynaklanmıştır. Zaten içinde parça tesiri olmadığı aşikar. Ateşleyici fünyeyi de kendim yaptım” diye konuştu.

SAVCI 71 YILA KADAR HAPSİNİ İSTEDİ

Karar hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Alican Kurdaş’ın babasını öldürmek macıyla bomba düzeneği hazırladığını ifade etti. Kurdaş’ın babasına karşı saldırısından dolayı, “bomba düzeneği oluşturmak suretiyle tasarlayarak yakın akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını talep etti.

Yaşanılan saldırıda Sevgi Özcan ve Şahnur Ağaik'in de basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde yaralandığı ifade ederek “bomba düzeneği hazırlamak suretiyle tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 2’şer kez 13 yıldan 20 yıla hapis cezası istemiyle cezalandırılmaları talep edildi.

Davanın savcısı, Kurdaş’ın, “patlayıcı madde kullanarak genel güvenliği tehlikeye sokmak” ve “tehlikeli maddeleri bulundurma” suçlarından da diğer yandan 4 yıl 6 aydan 11 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

BABASININ KENDİSİNİ AFFETMESİNİ İSTEDİ

Mahkemede son sözü sorulan tutuklu sanık Kurdaş, “Her duruşmada gerekli şeyleri söylediğime inanıyorum. Sadece tek istediğim var, babama kendimi affettirmek. Cezaevinde iken bunun imkanı yok. Olay sebebi ile pişmanım, tahliyemi istiyorum” ifadelerini kullandı. Savcı, sanık avukatına son savunması için süre vererek duruşmayı başka bir tarihe erteledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal