Baba Firuz kimdir, gerçek adı nedir? Renan Bilek kimdir, hangi dizilerde oynadı? Renan Bilek biyografisi

Show TV’nin sevilen dizisi Baba’nın dikkat çeken karakterlerinden Firuz’u canlandıran Renan Bilek’in biyografisi bir çok insanın merak konusu oldu. Peki Baba Firuz kimdir, gerçek adı nedir? Renan Bilek kimdir, hangi dizilerde oynadı? İşte Renan Bilek hakkında merak edilenler...

30.03.2022-19:41 - (Son Güncelleme: 30.03.2022-19:41) Baba Firuz kimdir, gerçek adı nedir? Renan Bilek kimdir, hangi dizilerde oynadı? Renan Bilek biyografisi

Show TV’nin iddialı dizisi Baba’nın yayın hayatı tüm hızıyla devam ediyor. Aksiyon dolu bir hikayeye ve kaliteli oyunculara sahip olan Baba dizisinin dikkat çeken karakterlerinden birisi olan Firuz’a hayat veren usta oyuncu Renan Bilek’in hayatı ve oyunculuk kariyeri bir çok insanın merak ettiği konular arasında yer alıyor.

Baba Firuz kimdir, gerçek adı nedir? 

Ekranların önde gelen dizilerinden Baba dizisinde Firuz karakterini Renan Bilek canlandırmaktadır.

Renan Bilek kimdir, hangi dizilerde oynadı? 

Renan Bilek, 6 Ekim 1968 tarihinde İstanbul doğdu. Akademik hayatını ünlü Galatasaray Lisesi’nden mezun olarak tamamlayan Bilek, lise yıllarında Leke adlı bir müzik grubunun gitaristi ve basgitaristi olmuştur. Grubun dağılmasının ardından ise Leke adını verdiği bir albümü piyasaya çıkarmıştır.

Renan Bilek kimdir

Ferhan Şensoy ile birlikte Ortaoyuncular tiyatro grubuyla birlikte oyunculuk hayatına giriş yapan Renan Bilek, bir dönemin ünlü gazetesinde Sol Gazetesi’nde Leke adı altında haftalık köşe yazılarını paylaştı.

Oyunculuk hayatına 1990 yapımı Yeşil Bir Dünya filmiyle giriş yapan Renan Bilek Geniş Aile Yapıştır, Devrimden Sonra, Yeşil Deniz, Doksanlar, Yeni Gelin gibi yapımlarda yer aldı. Usta oyuncu son olarak Star TV’de yayınlanan Sevgili Geçmiş dizisinde Komiser karakteriyle bulundu. İşte Renan Bilek’in yer aldığı yapımlar:

2019 – Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu (Remzi) (Sinema Filmi)

2019 – Sevgili Geçmiş (Komiser) (TV Dizisi)

2017 -2018 – Yeni Gelin (Kamil Öztürk)(TV Dizisi)

2017 – Yaşamak Güzel Şey (Sinema Filmi)

2016 – Olanlar Oldu (Ortunç (Seans Yapan Adam)) (Sinema Filmi)

2015 – Geniş Aile Yapıştır (Sinema Filmi)

2014 – 2015 – Yeşil Deniz (Hilmi Çakırlı) (TV Dizisi)

2013 – Doksanlar (Bekir Tuncay) (TV Dizisi)

2012 – Hükümet Kadın (Müfettiş Tuğrul) (Sinema Filmi)

2011 – Devrimden Sonra (Sinema Filmi)

2010 – 2012 – Öyle Bir Geçer Zaman ki (Süleyman) (TV Dizisi)

1990 – Yeşil Bir Dünya (Sinema Filmi)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal