Vitamin olarak satılan B17 aslında vitamin değildir. Bu şekilde satılsa da B17 vitamini eksikliğiyle ilgili hiçbir hastalık tanısı konulmamıştır. Peki, B17 hangi besinlerde vardır? İşte detaylar...
B17 meyvelerden çok çekirdeklerinde vardır. Elma, şeftali, kiraz, erik ve kuru erik çekirdeğinde yüzde 2-3 oranlarında bulunmaktadır. Acı kayısı çekirdeğindeki B17 oranı ise yüzde 6'dır.
Çilek, yaban mersini, kızılcık gibi meyveler B17 açısından zengindir. 1 tabak bektaşi üzümü, çilek, ahududu ve mürver içinde 500 miligram B17 bulunur.
Lahana ve ıspanak gibi yeşil yapraklılarda yoğun B17 vardır.
- Yaban böğürtleni
- Yabani kiraz
- Vahşi yaban elması
- Ayva
- Dut
- Ayva
- Frenk üzümü
- Elma tohumu içi
- Kayısı çekirdeği içi
- Kiraz çekirdeği içi
- Nektarin tohumu içi
- Şeftali çekirdeği içi
- Armut çekirdeği
- Erik çekirdeği içi
- Alfalfa
- Okaliptüs
- Ispanak
- Su teresi
- Tatlı patates ve normal patates