B sınıfı ehliyet kapsamı genişletilecek mi? 2024 B ehliyetiyle hangi araçlar kullanılabilecek?

Araba ehliyeti olarak da bilinen B sınıfı ehliyetin daha önce 125 cc’ye kadar olan motorsikletleri kullanması konusunda bir düzenlemeye gidilmişti. Ancak B sınıfı ehliyetinin kapsamının bir kez daha genişletilebileceği iddia edildi. Peki B sınıfı ehliyet kapsamı genişletilecek mi? 2024 B ehliyetiyle hangi araçlar kullanılabilecek? İşte konu hakkında merak edilenler…

25.03.2024-11:48 - (Son Güncelleme: 25.03.2024-11:48)

Meclis’te yılın ilk günlerinde kabul edilen düzenleme ile B sınıfı ehliyetine sahip olan sürücüler, 125 cc ve altındaki motorsikletleri kullanmak için ek bir ehliyet alma zorunluluğundan muaf tutulmuştu. Ortaya atılan bir iddiaya göre ise B sınıfı ehliyetin kapsamının daha da genişletilmesi konusunda bir düzenleme hazırlığında olduğu belirtiliyor. Peki B sınıfı ehliyet kapsamı genişletilecek mi? 2024 B ehliyetiyle hangi araçlar kullanılabilecek?

B sınıfı ehliyet kapsamı genişletilecek mi?

Gazeteduvar’ın yer verdiği habere göre; Yetkililer, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc'lik taşıtları kullanarak şehir içi ulaşımlarını daha pratik ve ekonomik hale getirebilmesi için yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Bu düzenleme kapsamında, B sınıfı ehliyete sahip sürücülerin motosikletler için uygulama direksiyon eğitimi almaları yeterli görülüyor. 

B sınıfı ehliyet kapsamı genişletilecek mi? 2024 B ehliyetiyle hangi araçlar kullanılabilecek?

Ayrıca, ilerleyen tarihlerde A2 sınıfı motorların da bu düzenlemenin kapsamına dahil edilmesi planlanıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal