Azerbaycan'da Covid-19 Önlemleri Hafifletiliyor

Azerbaycan'da coronavirüse karşı mücadele çerçevesinde alınan karantina kuralları 27 Nisan'dan başlamak üzere gevşetiliyor.

24.04.2020-16:40 - (Son Güncelleme: 24.04.2020-18:04)

Azerbaycan'da coronavirüse karşı mücadele çerçevesinde alınan karantina kuralları 27 Nisan'dan başlamak üzere gevşetiliyor.

Azerbaycan Bakanlar Kuruluna bağlı Coronavirüs Operasyon Karargahından gelen açıklamada, coronavirüs salgını dolayısıyla alınan karantina önlemlerinden aşamalı bir şekilde çıkış planı uygulanacağı ifade edildi.

Yapılan açıklamada, 27 Nisan'dan başlamak üzere getirilen bazı sınırlamaların hafifletilmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi. Özel ders veren kurumlar, kitap, gazete, kırtasiye, fotoğraf stüdyoları, dairelerde temizlik hizmetleri, kozmetik ve parfüm satışı, kıyafet satışı, ayakkabı ve deri eşya satışı, altın ve diğer süs eşyaların satışı, elektronik cihazların ve ev aletlerinin satışı ve tamiri, mobilya, araba satışı, çiçek ve bitki ürünlerinin satışı, tarım makineleri, yedek parça ve ekipman satışı, gübre ve zirai kimyasal ürünlerin satışı gibi alanlarda hizmet veren mağaza ve kuruluşların tekrar açılmasına müsaade edilecek ancak AVM’ler ise kapalı kalacak.

Aynı zamanda, Azerbaycan'da vatandaşlık hizmetlerinin tek bir yerden sağlandığı Azerbaycan Hizmet ve Değerlendirme Ağı (ASAN) merkezlerinde vatandaşların kabulü, ASAN mobil uygulaması, web sitesi ve çağrı merkezleri vasıtasıyla çevrimiçi olarak yapılabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal