Azerbaycan Dağlık Karabağ Tam Gaz İlerliyor! Ermeni Ordusunun Mühimmatları Tükendi

Azerbaycan, Ermenistan'ın işgali altında olan Dağlık Karabağ'ı geri almak için başlattığı operasyonlarına ara vermeden devam ediyor. Hava destekli düzenlenen operasyonlarla işgal altında olan topraklarda Karabağ hedefi ile yolundan dönmeyen Azerbaycan, altı mevzide daha ilerledi.

25.10.2020-13:03 - (Son Güncelleme: 25.10.2020-12:42) Azerbaycan Dağlık Karabağ Tam Gaz İlerliyor! Ermeni Ordusunun Mühimmatları Tükendi

Ermenistan, işgal altında olan topraklardan Azerbaycan tarafına 27 Eylül'de Azerbaycan sivil yerleşim alanlarına saldırması üzerine çatışmalar başlamış, savaş suçları işlemeye başlamıştı.

Azerbaycan ordusu, Ermenistan'ın bu hukuk bilmez, işgalci tutumlarına karşı taarruz başlatmış, başlatılan operasyon sonucunda hedef olarak işgal altında olan bölgelerin kurtarılması hedeflenmişti. Bu kapsamda Azerbaycan ordusunun ilerleyişi aradan geçen hemen hemen bir aylık süre ardından da sürüyor.

HEDEFTE ALTI MEVZİ VAR

Azerbaycan Savunma Bakanlığından gelen açıklamada, operasyonların tüm gece Ağdere, Fuzuli, Hocavend, Hadrut, Laçin ve Gubadlı taraflarında değişen yoğunlukta devam edildiği kaydedildi.

Ermenistan kuvvetlerinin top, tank ve havanlarla saldırdığı, Azerbaycan ordusunun da harekat planına uygun bir şekilde istikametlerde çalışmalarına devam ettiği ve kontrol edilen bölgeleri daha da büyüttüğü belirtildi.

MÜHİMMATLARI BİTTİ

Gelen açıklamada, Gubadlı, Hocavend ve Laçin bölgelerinde Ermenistan kuvvetlerinin direnişini düşüren Azerbaycan ordusunun çeşitli yönlerde yeni ilerlemeler elde ettiği, Hocavend ve Ağdere yönünde büyük zaiyat veren Ermenistan kuvvetlerinin mühimmatının bittiği ve topçu bataryalarının etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Gubadlı'ya getirilen Ermenistan ordusu 543. alay birinci taburunun insan kuvveti ile askeri teçhizat kaybıyla geri çekildiği, Ermenistan'ın Kotayk eyaletinin Tsaghkadzorkentinden Dağlık Karabağ'a yollanan askerlerin büyük kısmının da etkisiz hale getirildiği belirtildi.

KAYIPLARI ÇOK AĞIR

Açıklamada, Azerbaycan'ın cephenin ayrı yönlerinde Ermenistan kuvvetlerine ait iki tank, iki zırhlı araç, dört D-30 obüsü, bir 2A36 Giasint-B topu ile yedi otomobili imha ettiği aktarıldı.

Bütün cephe boyunca çatışmaların devam ettiği, vaziyetin Azerbaycan ordusunun hakimiyetinde olduğu belirtildi.

2 ülke arasında daha evvel Moskova'daki müzakerede esirler ile cenazelerin değişimi için ateşkes kararı verişmişti. Verilen zamanın dolmasının ardından 2. kez insani ateşkes ilan edildi. Fakat Erivan tarafının sivil bölgelere taarruzları durmuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal