Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev geleneği bozmadı: İlk resmi ziyaret için Türkiye'ye geldi!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesinde 7 Şubat’ta düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçiminde 5. kez seçimi kazandı. Daha önceki seçimlerde yaptığı ve bir gelenek haline gelen ilk resmi ziyareti için Türkiye'ye geldi.

19.02.2024-16:55 - (Son Güncelleme: 19.02.2024-18:14) Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev geleneği bozmadı: İlk resmi ziyaret için Türkiye'ye geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5. kez seçilen ve yüzde 90 destek alan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

İkili düzeydeki ilk yurt dışı ziyaretini teşkil ediyor!

Yapılan ziyaret için Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yazılı açıklama yapıldı: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev, 18-19 Şubat 2024 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret, Azerbaycan’da 7 Şubat’ta icra edilen Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Sayın Aliyev’in ikili düzeydeki ilk yurt dışı ziyaretini teşkil edecektir’’ ifadelerine yer verdi.

Azerbaycan cumhurbaşkanı İlham Aliyev Türkiye'ye geldi

Güncel ve bölgesel konular ele alınacak!

"19 Şubat Pazartesi günü yapılan görüşmelerde, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ikili ilişkiler tüm veçheleriyle gözden geçirilecek, işbirliğinin daha da derinleştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacaktır. Görüşmelerde ikili münasebetlerin yanı sıra, güncel bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır."


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal