Aylıklara enflasyon farkları netleşti! En az 868 TL.. İşte aylıklara gelen zamlar!

Temmuz ayı içinde milyonlarca vatandaşın alacakları maaş farkları açıklanıyor. Fakat maaş farkları yalnızca emekliler ve memurlar için değil aynı zamanda dul maaşları ve yetim maaş aylığı alan kişileri de kapsıyor. Peki emekli, memur, dul, yetim aylıkları maaş farkları ne kadar? Detaylar haberimizde..

21.05.2022-21:14 - (Son Güncelleme: 21.05.2022-21:14) Aylıklara enflasyon farkları netleşti! En az 868 TL.. İşte aylıklara gelen zamlar!

Temmuz ayı içinde milyonlarca vatandaşın alacakları maaş farkları açıklanıyor. Fakat maaş farkları yalnızca emekliler ve memurlar için değil aynı zamanda dul maaşları ve yetim maaş aylığı alan kişileri de kapsıyor. Yapılmış olan hesaplamaların ardından aylıklar için enflasyon farkları netleşti. Bu hesaplamalara göre en az dul aylığı ve yetim aylığı 868 TL, en fazla ise 20 bin 851 TL olması beklenmektedir.

Asgari ücret zam oranıyla birlikte bir çok aylık miktarların da değişikliğe gidildi. Bu değişikliğe göre 65 aylığı, engelli aylığı, evde bakım aylığı, ihbar tazminatı, kıdem tazminatı GSS primi gibi pek çok aylığa zam yapıldı. Yapılmış olan son zamların ardından en az dul ve yetim aylık miktarı 627 TL oldu, en fazla maaş 15 bin 55 TL olarak açıklandı.

Vefat edene kadar ödenecek olan maaş

Eşini kaybetmiş olan kişinin dul maaşı alacak olması durumu, başka bir kişi ile evlilik yapmış olması ya da vefat etme durumuna kadar devam etmektedir. Kişi annesini ya da babasını kaybettiği durumlarda, erkek olan vatandaşlar 18 yaşına gelene kadar eğer öğrenciyse 25 yaşına gelene kadar bu maaştan faydalanabilir.

Dul aylığı ve yetim aylığı alınabilmesi için resmi bir başvuru isteniyor. İlk ölüm aylığı başvuru belgesi il ve ilçelerde olan sigorta müdürlüklerine verilmesi gerekmektedir. Başvuru yapıldıktan sonraki ay içinde banka hesabına yatmaktadır.

Aylık kesilme durumu

Verilen aylıkların kesilmesinin tek sebebi yeni yapılan bir evliliktir. Erkek evlilik yapmadığı zaman zarfında eş maaşından faydalanabiliyor. Ölüm aylığı alabilmek için eşin en az 1800 gün prim yatırmış olması şartı aranıyor. Eş çalıştığı zaman ya da emekli olduğu zaman aylık miktarlarından bir kısım kesinti olabilmektedir.maaş

Selin Doğan
selindogan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal