Aydın'da utandıran düğün geleneği! Damada düz kaşıkla asfalttan yumurta toplattılar

Pandemi ve Ramazan ayının sona ermesi ile beraber Efeler diyarı Aydın'da eski usul düğünler yeniden ortaya çıktı. Uzun bir aradan sonra sosyal mesafenin de ortadan kalkmasıyla olan damatlara oldu. Dünya evine girmek isteyen damatlar resmen Çin işkencelerine katlanmak zorunda kaldı. İşte utandıran gelenekler haberin detaylarında...

10.05.2022-12:22 - (Son Güncelleme: 10.05.2022-12:22)

Aydın'ın Köşk ilçesinde bir gün içinde 18 ayrı düğün töreni gerçekleştirilirken, düğünlerin neredeyse tamamı eski usul gelenek ve görenler eşliğinde yeniden yapılmaya başladı. Baklaköy Mahallesi'nde düğün yapan Hakkı Akçan, aynı ilçeye bağlık neredeyse 10 kilometre mesafedeki Kızılcaköy Mahallesi'nden almış olduğu gelini yaklaşık 5 saatte anca evine getirebildi. Yapmış olduğu yolculuğun bir kısmını merkeple yapmak zorunda kaldı. Zaman zaman ise dereden taşıdığı su ile araç yıkamak zorunda kaldı. 

Gelin damadın maruz kaldığı işkenceyi şaşkınlık içerisinde izledi 

Damat Çin işkencelerini aratmayan geleneğe katlanmak zorunda kaldı. Zaman zaman bağlanan kamyoneti de çekerek gelini evine götürmeye çalıştı. Asfalt zeminde sürünerek düzleştirilmiş metal kaşık ile yumurta toplamaya çalışan ve başına gelmedik işkence kalmayan damat neredeyse 5 saat boyunca süren işkencenin sonunda gelinine kavuştu. Damadın maruz kaldığı 'geleneksel damat' işkencesini ise gelin Deniz Akçan hayretler içerisinde izledi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal